BITKA ZA KRUNU EVROPE! Bajern i Pari Sen Žermen večeras odlučuju o prvaku Lige šampiona IGRAĆE SE ATOMSKI FUDBAL (21.00)
Foto: Profimedia

istorijski okršaj

BITKA ZA KRUNU EVROPE! Bajern i Pari Sen Žermen večeras odlučuju o prvaku Lige šampiona IGRAĆE SE ATOMSKI FUDBAL (21.00)

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna i PSŽ večeras odlučuju ko će postati novi šampion Evrope!

Završnica Lige šampiona igrana je ove godine po specifičnom sistemu zbog pandemije koronavirusa, a dve najbolje ekipe zasluženo su izborile plasman u finale, koje će biti igrano u Lisabonu (21.00).

foto: Profimedia

I Bajern i PSŽ ubedljivo su slavili u polufinalu, identičnim rezultatom protiv Liona, odnosno Lajpciga, sa 3:0.

foto: EPA/Philipp Guelland

Bavarci su u neverovatnoj seriji od 14 pobeda u isto toliko utakmica u Ligi šampiona, sa neverovatnom gol-razlikom od 42:8 u poslednjih deset mečeva. Svaka pobeda od starta grupne faze donosila je svakom igraču po 75.000 evra. Zanimljivo, od 29 utakmica u svim takmičenjima slavili su u čak 28, uz samo jedan remi. Trener Hansi Flik ima fantastičnu ekipu sastavljenu od sjajnih individualaca poput Levandovskog, Gnabrija, Gereckog i ostalih, koja svoje protivnike melje kao mašina.

foto: EPA/Manu Fernandez

PSŽ nije bio konstantan kao Bajern, čak su bili i miljenici sreće u četvrtfinalu protiv Atalante, a čini se da je baš taj meč digao moral u ekipi i ujedinio je. Trofej je željena misija za Nejmara, Mbapea i Di Mariju, a problem za trenera Tomasa Tuhela mogao bi da bude odsustvo golmana Navasa zbog povrede. Gazde kluba iz Katara obećale su da će svaki fudbaler dobiti 1.000.000 evra ako osvoje Ligu šampiona. Tačnije 500.000 su zaradili plasmanom u finale, a ostatak ih čeka ako "ušati trofej" donesu u Pariz.

Bajern - PSŽ Lisabon. Stadion: Luž. Sudija: Danijel Orsato (Italija). Pomoćnici: Lorenco Manjaneli, Alesandro Đalatini (oba Italija). Bajern (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Zile, Alaba, Dejvis - Gerecka, Tijago - Gnabri, Miler, Perišić - Levandovski. Trener: Hansi Flik. PSŽ (4-3-3): Riko - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat - Erera, Markinjos, Paredes - Di Marija, Nejmar, Mbape. Trener: Tomas Tuhel.

Statistika mečeva dva kluba

PSŽ - Bajern 5:3

* prvi put posle 22 godine finale igraju dva tima koja su prvaci svojih država * Bajern ima najbolji prosek golova u LŠ, 4,2 po meču * ukoliko Bajern postigne tri pogotka u finalu, izjednačiće rekord Barselone od 45 golova iz sezone 1999/2000. * susret Bajerna i PSŽ je četvrto finale koje igraju nemački i francuski klubovi, Nemci su slavili tri puta * Bajern i PSŽ igrali su do sada osam puta u Ligi šampiona, PSŽ ima više pobeda - pet, a Bajern je slavio tri puta * najubedljiviji trijumf u međusobnim okršajima ostvario je Bajern 1997, kada je bilo 5:1 * trener PSŽ Tuhel igrao je 17 puta protiv Bajerna, njegov skor je pet pobeda, dva remija i 10 poraza

Finale Lige šampiona večeras (21.00) u Lisabonu donosi nam okršaj dva supertima PSŽ-a i Bajerna. Nemci su favoriti s kvotom 2,20, na PSŽ je 3,00, dok je iks 3,80. Opklada GG3+ nosi kvotu 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona PSŽ – Bajern.

Kurir sport/A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track