OSETILI TEREN: Fudbaleri Crvene zvezde trenirali na stadionu gde ih čeka duel sa Tiranom (VIDEO)
Foto: Crvenazvezdafk.com

dobro raspoloženi

OSETILI TEREN: Fudbaleri Crvene zvezde trenirali na stadionu gde ih čeka duel sa Tiranom (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde obišli su stadion i teren na kom će u utorak od 20 časova protiv Tirane igrati meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dobro raspoloženi izabranici trenera Dejana Stankovića obišli su stadion na kom će se igrati po proceni UEFA utakmica "visokog rizika". Oni su zatim odradili trening.

Trening je počeo uobičajno time što je stručni štab postavio sve rekvizite za kvalitetan rad, a uvežbavanje pas igre je ono što je obeležilo zagrevanje. Kako bi trener Dejan Stanković opustio ekipu - predvodio je ševu koja je potom usledila. Podloga terena je odgovarajuća i ukoliko sve bude u redu, mogla bi da odgovara našim fudbalerima na utakmici.

Taktički deo treninga odrađen je bez prisustva medija, a važno je napomenuti da su svi igrači spremni i orni za meč.

Pre treninga je trener Stanković razgovarao sa predstavnicima medija i istakao da u utakmici sve zavisi od fudbalera koje trenira.Stanković je takođe, podvukao da su tokom čitavog dana Albanci u Tirani prilazili i slikali se sa njim.

Sa druge strane, mediji u Albaniji ističu da je meč sa Zvezdom nacionalno pitanje i da su analitičari iz tamošnjeg saveza uključeni u pripremu utakmice.

"Pobeda nad Crvenom zvezdom je postalo nacionalno pitanje u Albaniji. Čitav tim Tirane radi na pronalaženju slabih tačaka u njihovom timu, a "jaka artiljerija" u vidu Fudbalske federacije Albanije je uključena u pomoć Tirani na tom putu", ističe albanska "Panorama".

Stručni tim detaljno analizira slabosti Zvezde u igri i pomaže igračima Tirane da se maksimalno spreme za meč.

Ljubitelji fudbala u Srbiji dobro pamte meč kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije u Beogradu, koji je odigran u oktobru 2014. godine. Tada je pred krcatim tribinama stadiona u Humskoj uleteo dron sa zastavom tzv. velike Albanije. Utakmica je prekinuta, a Srbija je ostala bez važnih bodova.

Na terenu se dogodio incident u kome je učestvovao fudbaler koji trenutno nastupa za Tiranu - 34-godišni reprezentativac Albanije Andi Lilja.

Ratoborni Albanac se tada žestoko sukobio sa Stefanom Mitrovićem, nakon što je srpski fudbaler zgrabio spornu zastavu.

Lilja je pokušavao da spreči Mitrovića da uzme zastavu, pa je nastao opšti haos na terenu. Fudbaler tirane se tom prilikom sukobio i sa navijačima koji su uleteli na teren, kako bi uzeli provokatorsku zastavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track