ADVOKAT NE OČEKUJE ZATVORSKU KAZNU ZA MEGVAJERA: U grčkom pravnom sistemu postoji druga šansa... (FOTO)
Foto: Profimedia

NAPAD

ADVOKAT NE OČEKUJE ZATVORSKU KAZNU ZA MEGVAJERA: U grčkom pravnom sistemu postoji druga šansa... (FOTO)

Fudbal -

Fudbaler Mančester junajteda Hari Megvajer najverovatnije će izbeći zatvorsku kaznu u Grčkoj ako bude proglašen krivim za pokušaj nanošenja teških povreda i podmićivanje policajca, rekao je njegov advokat u Mikonosu, preneli su danas britanski mediji.

"Mito je veoma teško krivično delo u Grčkoj, ali verujem da je to postao prekršaj. Najviša kazna koju bi Megvajer mogao da dobije je pet godina zatvora i novčana kazna. Ali, ovih krivičnih dela nose velike novčane kazne, definitivno ne zatvorske kazne. U Grčkoj, u našem pravnom sistemu, mi dobijamo drugu šansu", rekao je grčki advokat Zanis Panajotakopulos, preneo je Skaj.

foto: Printskrin

Kapiten Junajteda proveo je dve noći u pritvoru, nakon što je tokom porodičnog odmora uhapšen na Mikonosu.

Megvajer je u subotu pušten iz pritvora. On je, zajedno sa još dvojicom ljudi, uhapšen ispred jednog bara i optužen je za višestruke slučajeve napada. Grčki mediji preneli su da je tuča započela nakon što je Megvajerova sestra ubodena u ruku oštrim predmetom.

Megvajer i još jedan optuženi se terete i za pokušaj podmićivanja, kao i napad na policajca. Policija je saopštila da se on prepirao sa policajcem koji je želeo da prekine tuču.

Engleski fudbaler negirao je optužbe za pokušaj nanošenja teških povreda i pokušaj podmićivanja.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track