ULICA U BEOGRADU DOBILA NAZIV PO LEGENDI PARTIZANA! Jedan je Zoran Čava Dimitrijević! FOTO
Foto: Printscreen

SJAJNO

ULICA U BEOGRADU DOBILA NAZIV PO LEGENDI PARTIZANA! Jedan je Zoran Čava Dimitrijević! FOTO

Fudbal -

Ulica u Beogradu, tačnije u naselju Umka, dobila je naziv po nekadašnjem fudbaleru Partizana Zoranu ''Čavi'' Dimitrijeviću.

Zoran Čava Dimitrijević je rođen 28. avgusta 1962. godine u Bulbulderu na Zvezdari, delu Beograda, i sa 13. godina je došao u Partizan. U Partizanu je prošao sve selekcije, od petlića do prvog tima. Za prvi tim Partizana je debitovao sa devetnaest godina, 26. septembra 1981., na prvenstvenoj utakmici protiv mostarskog Veleža na stadionu JNA u Beogradu.

Posle jedanaest sezona provedenih u Partizanu, kratke epizode u Americi, gde je igrao za KMF Kanzas Siti Komets i titule u Drugoj ligi osvojenoj sa Spartakom, Zoran Dimitrijević je 1987. na nagovor Miroslava Ćire Blaževića prešao u Dinamo. Svoju prvu zvaničnu utakmicu za Dinamo Čava je odigrao opet protiv Veleža, ali ovaj put na Maksimiru u Zagrebu. Dinamo je pobedio sa 3:1 a Čava je u novinama za svoju igru ocenjen sa desetkom. Ćiro Blažević je počeo da gradi evropski Dinamo, pa mu je bio potreban fudbaler Čavinih mogućnosti. Ćiro Blažević je uspeo u svojoj nameri. Posle pet godina posta, uspeo je sa Čavom Dimitrijevićem u timu, da izvede Dinamo u Evropu. Za kratko vreme Čava je postao ljubimac Dinamovih navijača.

foto: Printscreen

Pad fudbalske produktivnosti Čave Dimitrijevića u Dinamu, obeležio je odlazak Ćire Blaževića sa kormila i dolazak Skoblara. Čava je sve manje igrao i sve više imao problema sa pićem. Da bi napravio kakvu takvu promenu Čava 1989. godine odlazi u FK Dižon, Francuska.

Posle Dižona, prelazi u Nant ali je tu doživeo tešku saobraćajnu nesreću i time definitivno prekida fudbalsku karijeru. Gde je Čava stao tu je nastavio njegov sin Miloš Dimitrijević, koji je igrao u Crvenoj zvezdi i bio je na spisku reprezentacije Srbije, međutim doživeo je povredu.

Preminuo je 13. septembra 2006. u 45. godini, u Nantu. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track