ZEMLJOTRES! Leo Mesi odlazi iz Barselone, Gvardiola i Siti spremili 150 miliona evra!
Foto: BETA

kraj posle 19 godina

ZEMLJOTRES! Leo Mesi odlazi iz Barselone, Gvardiola i Siti spremili 150 miliona evra!

Fudbal -

Argentinac rekao čelnicima kluba da sebe ne vidi više u Barsi, Mančester čini sve da ga dovede, kao i Inter i PSŽ

Lionel Mesi i Barselona! Čini se da je završena jedna fudbalska priča koja traje 19 godina, kada je Argentinac kao talentovani klinac iz Rozarija stigao u Kataloniju.

Leo Mesi (33) prošle nedelje prvo je imao sastanak sa novim trenerom Ronaldom Kumanom, a u utorak veče je mejlom obavestio čelnike kluba da odlazi i da sebe više ne vidi u Barseloni. Činjenica je da se Mesi nije slagao sa predsednikom kluba Đozepom Bertomeuom još od marta kada je prvi čovek kluba smanjio plate igračima zbog koronavirusa. Drugi razlog neslaganja sa prvim čovekom Katalonaca je to što je Mesi želeo da na mestu trenera vidi svog prijatelja Ćavija, a ne mrgodnog Holanđanina.

foto: Profimedia

U utorak noć nekoliko desetina očajnih navijača Barse došlo je ispred stadiona, plakalo i skandiralo:

- Volimo te Mesi! Leo nemoj da ideš!

Argentinac će raskinuti ugovor sa Barselonom koji ističe naredne godine. Glavni kandidati da ga dovedu jesu Mančester siti, Inter i PSŽ. Najveće šanse daju se engleskom klubu zbog trenera Pepa Gvardiole koji je u prijateljskim odnosima sa Mesijem. Navodno, Siti je spreman da plati 150.000.000 evra obeštećenja, te da u Barselonu pošalje dva mlada igrača Brazilca Gabrijela Žezusa (23) i talentovanog štopera Erika Garsiju (19).

foto: Profimedia

Nešto manje šanse, za sada imaju Inter i PSŽ, mada bi situacija mogla brzo da se okrene u njihovu korist, jer će Mesi sigurno pričati sa njihovim čelnicima, a lepota gradova Milana i Pariza sigurno nije zanemraljiv faktor u odnosu na kišni i mračni Mančester.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track