MESI DOBIO PONUDU IZ SNOVA! Ovo se ne odbija: Šeici nude DŽAK para i POSAO nakon završetka karijere! NESTVARNO!
Foto: Reuters

KO BI OVOM ODOLEO

MESI DOBIO PONUDU IZ SNOVA! Ovo se ne odbija: Šeici nude DŽAK para i POSAO nakon završetka karijere! NESTVARNO!

Fudbal -

Kvota na prelazak Lea Mesija u Mančester siti na svetskim kladionicama iz sata u sat sve je manja a ako je verovati stranim medijima stigla je prva zvanična ponuda omalenom Argentincu.

Argentinska televizijska stanica "TyC", ista ona koja je prva objavila da kapiten Katalonaca odlazi, ide korak dalje, raspolažući informacijom kako je klub iz Mančestera počeo pregovore sa Horheom Mesijem, Leovim ocem o poslu decenije.

Prema njihovim informacijama Leov tata razgovarao je sa ljudima iz Sitija i "građani" su ponudili ugovor Mesiju na čak pet godina.

Ipak ima jedna začkoljica.

Mesi ne bi sve vreme proveo u Premijer ligi, prve dve ili tri sezone igrao bi u Engleskoj, a onda bi se za veliki novac otisnuo preko "bare" i obukao dres Njujork Sitija, jednog od klubova kojim rukovodi "Siti grupa".

Na taj način bi Leo imao osiguranu budućnost čak do 38. godine života.

Verovatno bi to potrajalo i duže, jer se pominje da bi po okončanju karijere trebalo da postane ambasador "Siti grupe" na globalnom nivou.

Mesiju se, ipak, pre odlaska u Sjedinjene Američke Države i dalje igra fudbal na vrhunskom nivou.

foto: BETA

A to mu nudi Pep Gvardiola.

Upravo je španski strateg faktor koji ne može da ponudi niko drugi jer se godinama šuška da su se Pep i Leo dogovorili da jednom ponovo sarađuju nakon što su u Barseloni osvojili sve, a samo u jednoj godini su podigli šest trofeja!

Arapski vlasnici Mančester Sitija nadaju da će, u slučaju da Leo pristane, na "Etihad" konačno stići toliko željeni pehar Lige šampiona.

Baš kao što su Gvardiola i Mesi dvaput pokorili Evropu sa Barselonom.

Što se finansija tiče, jasno je da Siti uz gradskog rivala Junajted i PSŽ jedini može da plati ono što Mesi zahteva.

Reč je o sumi od oko 50.000.000 evra neto, odnosno 100.000.000 bruto na godišnjem nivou.

Naravno, potrebno je da se prethodno igrač i Barselona rastanu, a zasad je to najveća tačka sporenja, hoće li ili ne biti obeštećenja, kao i koliko bi ono iznosilo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track