OMONIJA DVA PUTA PADALA: Kiprani pamte Zvezdu, a Delije dramu od pre osam godina (VIDEO)
Foto: Starsport©

neka se ponovi

OMONIJA DVA PUTA PADALA: Kiprani pamte Zvezdu, a Delije dramu od pre osam godina (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde izvukli su kiparsku Omoniju u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Stari znanac crveo-belih, sa kojim su se sastajali već dva puta u kvalifikacionim dvomečima u ovom milenijumu.

Prvi put 2001. godine, kada je prošla dalje, ali nimalo lako, a drugi put 2012. kada u 180 minuta fudbala nismo videli nijedan gol, a beogradski tim prošao je na penale.

Crvena zvezda je tada povela u prvom meču golom Mihajla Pjanovića, ali je morala da se zadovolji samo remijem. Međutim, na Marakani je zahvaljujući Leu Lerincu i Milenku Aćimoviću uspela da slavi sa 2:1 i tako zakaže duel sa Bajerom iz Leverkuzena, timom koji je te godine igrao finale Lige šampiona.

Beogradski meč 2012. godine završen je bez golova, a na Kipru je bilo isto tako, dok nisu počeli penali. Crveno-beli posle boljeg izvođenja penala, tačnije posle bravura Bobana Bajkovića, koji je začarao mrežu, uspeli da slave. On je ostao koncentrisan na stadionu GSP u Nikoziji, zaustavio dva udarca s penal serije i odveo svoj tim u onaj slavni i veoma tužni duel sa Bordoom.

Seriju je otvorio Miloš Dimitrijević, nastavio je Luka Milivojević, a u trećem pokušaju je neprecizan bio Kasalica. Do kraja Zvezda nije imala problema pa su precizni bili svi ostali izvođači. Četvrtu seriju je realizovao Nikola Maksimović, zatim je pogodio Luka Milunović, posle njega Filip Mladenović i na kraju, za pobedu, Srđan Mijailović, jedan od ljubimaca Roberta Prosinečkog.

Pobednik meča koji će biti odigran 15. ili 16. septembra će nastupiti u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde se igra i revanš, ali će sigurno imati mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track