NAVIJAČI IZ HRVATSKE MASKIRANI U SRBE DOLAZE U CG! Milo Đukanović unajmio HULIGANE da prave nerede POD SRPSKOM ZASTAVOM!
Foto: EPA/Boris Pejović, Dado Đilas

skandal

NAVIJAČI IZ HRVATSKE MASKIRANI U SRBE DOLAZE U CG! Milo Đukanović unajmio HULIGANE da prave nerede POD SRPSKOM ZASTAVOM!

Fudbal -

Tomislav Sabljo, pripadnik hrvatskih kriminalnih krugova, koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu iz zatvora, dobio je zadatak da regrutuje pripadnike ekstremnih navijačkih grupaiz Splita i Zagreba, i da u najkraćem mogućem roku organizuje njihov odlazak u Crnu Goru.

Prema navodima lista ''Nacionalist'' oni bi tamo dobili srpske i stare crnogorske zastave i ostala prateća obiležja, a potom bi bili uključeni u izazivanje incidenata na etničkoj i verskoj osnovi u primorskim gradovima, za koje bi bili optuženi simpatizeri prosrpskih partija.

Dalje se navodi kako bi deo ovih lica bio upućen u Podgoricu, kao podrška aktivistima Demokratske partije socijalista i njoj bliskih komitskih organizacija uoči "patriotskog" skupa najavljenog za 6. septembar.

- Ovaj primer pokazuje da rukovodstvu DPS ništa nije strano u očajničkom pokušaju da se nakon debakla na nedeljnim izborima po svaku cenu održi na vlasti. Međutim, crnogorska javnost je momentalno prepoznala ko stoji iza izazivanja navodnih etničkih i verskih incidenata nakon izbora, zbog čega se može oceniti da će i ovaj pokušaj svaljivanja krivice na čelnike pobedničkih opcija za pomenute incidente biti unapred osuđen na propast - piše „Nacionalist".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track