STANOJE VRAĆA JOŠ JEDNOG IGRAČA U PARTIZAN! Sveta Marković na pragu Humske!
Foto: Starsport©

transfer PIJACA

STANOJE VRAĆA JOŠ JEDNOG IGRAČA U PARTIZAN! Sveta Marković na pragu Humske!

Fudbal -

Aleksandar Stanojević, novi šef stručnog štaba crnobelih, ''naciljao'' je novo pojačanje.

Reč je o Svetozaru Markoviću, bivšem fudbaleru Partizana koji je pre nešto više od godinu dana napustio Humsku i potpisao za grčki Olimpijakos.

Ubrzo nakon potpisa za klub iz Pireja, popularni Sveta prosleđen je na pozajmicu u Larisu gde je upisao 13 mečeva u svim takmičenjima. Nakon što je sezona okončana Marković je vraćen sa pozajmice, a čelnici crno-belih su odmah stupili u kontakt sa upravom Olimpijakosa kako bi pokušali da dogovore povratak talentovanog štopera u Humsku.

S obzirom da Marković ima još godinu dana ugovora sa Pirejcima, najverovatnije će doći do dogovora o pozajmici, a koja bi zadovoljila sve tri strane.

foto: Printscreen

Marković bi bio upravo ono što je Stanojeviću potrebno, a što je naglasio na jučerašnjoj promociji - srpski igrač u odbrani koji ispunjava pravilo o bonus igračima s obzirom da Marković ima tek 20 godina. Tako bi Marković postao drugo pojačanje Stanojevića nakon Miljkovića koji je danas stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa crno-belima.

Ostaje pitanje šta će biti sa ostalim igračima koji igraju na poziciji centralnog defanzivca, a nije ih mali broj? Kao što smo juče preneli Miletić je već na izlaznim vratima, ali pitanje je šta će biti sa Igorom Vujačićem, Urošem Vitaosom i Bojanom Ostojićem, jer Banjak je ''zacementiran'' na svojoj poziciji.

foto: Starsport©

Popularni Sveta ima samo 20 godina i mnogi ga smatraju najvećim talentom na pozciji centralnog beka na ovim prostorima. Prošao je sve mlađe selekcije reprezenatcije Srbije, za mladu reprezentaciju upisao je tri nastupa, a debitovao je 7. septembra 2018. godine. Debi u A timu Orlova Marković još čeka, ali verujemo da će ukoliko se vrati u Partizan do toga doći vrlo brzo.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track