SPREMNA JE TRANSFER BOMBA! Andrija Živković ponovo u crno-belom!
Foto: Dado Đilas

transfer PIJACA

SPREMNA JE TRANSFER BOMBA! Andrija Živković ponovo u crno-belom!

Fudbal -

Andrija Živković blizu je pronalaska novog angažmana.

Živković je na meti solunskog Paok-a, prenosi "Gazzeta.gr". Kako takođe javljaju grčki mediji uskoro se očekuje Živkovićev dolazak u Solun na lekarske preglede.

Krajem avgusta Živković je postao slobodan igrač nakon sporazmnog raskida ugovora za Benfikom i sada je u potrazi za novom sredinom.

Živković je u Benfiku došao na leto 2016. godine iz Partizana. Nastupio je na ukupno 86 utakmica za portugalski klub i postigao samo četiri gola.

Trenutna tržišna vrednost Živkovića je tačno 4 miliona evra, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, ali gotovo sigurno popularni Žile bi za mnogo manje novca prešao u klub gde bi mogao da ima zagarantovano mesto u prvih 11 ili mu je novac još uvek u prvom planu? Saznaćemo uskoro.

Podsetimo, Živković je najpre nastupao za FK Nacional iz Niša a tu je njegov talenat brzo zapažen od strane skautske službe beogradskog Partizana, pa se već kao mlađi pionir preselio u „crno-belu“ akademiju u Zemunu.

foto: Starsport©

Za seniorski tim Partizana debitovao je 28. aprila 2013. na meču protiv Novog Pazara, a svoj prvenac u crno-belom dresu postigao je 25. avgusta iste godine protiv Radničkog iz Kragujevca. Svoj evropski debi imao je 29. septembra 2013. u porazu svog tima protiv švajcarskog Tuna (0:3), u plej-ofu za UEFA ligu Evrope. U izboru Zajednice superligaša Živković je proglašen za najboljeg mladog igrača jesenjeg dela šampionata Srbije u sezoni 2013/14. Žiri koji je doneo ovu odluku činili su šefovi stručnih štabova svih 16 timova koji nastupaju u Superligi.

Dana 1. marta 2014. na utakmici protiv niškog Radničkog (2:1) postao je najmlađi kapiten u istoriji kluba sa samo 17 godina, sedam meseci i 18 dana starosti, pa je još jednim povodom ušao u anale fudbalskog kluba Partizan. U sezoni 2014/15. sa Partizanom je osvojio šampionsku titulu, a potom mu je zamalo izmakao plasman u eliminacionu fazu UEFA Lige Evrope.

foto: STARSPORT

Poslednjih šest meseci ugovora sa Partizanom bio je u nemilosti uprave jer nije želep da produži ugovor s crno-belima, o čemu smo već pisali. Odstranjen je iz prvog tima i prebačen u Teleoptik, u kojem je ostao do 30. juna 2016, kada mu je i zvanično istekao ugovor sa Partizanom.

U decembru 2012. tadašnji selektor Srbije Siniša Mihajlović nameravao je da ga pozove u A tim za meč protiv Iraka, koji je naknadno otkazan. Nije imao sreće da debituje ni protiv Velsa (3:0) u septembru 2013. zbog problema s vizom za Ujedinjeno Kraljevstvo. Konačno, debitovao je 11. oktobra 2013. za seniorsku reprezentaciju Srbije sa samo 17 godina i 92 dana na oproštaju Dejana Stankovića protiv Japana (2:0) u Novom Sadu, čime je oborio rekord Mitra Mrkele i postao najmlađi reprezentativac u istoriji nacionalnog tima. U junu 2015. po opštoj oceni bio je najbolji igrač Svetskog omladinskog prvenstva na Novom Zelandu, na kome je reprezentacija Srbije postala šampion sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track