NE VERUJEM DA ĆE MI DATI MILION DOLARA: Tumbaković odgovorom na pitanje nasmejao sve
Foto: Starsport©

selektor pred tursku

NE VERUJEM DA ĆE MI DATI MILION DOLARA: Tumbaković odgovorom na pitanje nasmejao sve

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubišta Tumbaković, odgovarao je na video konferenciji za medije na ranije pristigla pitanja i tako najavio nedeljni meč sa Turskom (20.45) u Ligi nacija.

Reprezentacija je protiv Rusije (1:3) pokazala da ima kvalitet za ovaj sistem, koliko će biti promena pred meč sa Turskom?

''Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača rasporedu na terenu. Neće biti velikih pomeranja za meč sa Turskom ,ali će biti manjih promena'', rekao je na početku Tumbaković.

Da li očekujete Tursku u najjačoj postavi i koliko Vas je iznenadio poraz od Mađarske (0:1)?

''Malo sam iznenađen, iskreno. Mislim da je selektor Turske malo potcenio Mađarsku. Sigurno da će u Beogradu igrati u daleko jačem sastavu.''

Brine li Vas niz od 11 mečeva sa primljenim golom?

''Jeste, pokušaćemo da broj primljenih golova svedemo na minimum. Naš način igre, želja da postignemo gol više, vodi ka primanju golova'', otkrio je Tumbaković.

Koliko je dobar rezultat važan pred Norvešku?

''Pozitivan rezultat je uvek dobar za ekipu. Pokušaćemo da napravimo dobru situaciju pred odlazak na taj meč.''

Da li se sistem sa trojicom defanzivaca razmišlja kao dugoročno rešenje?

''Raspored igrača na terenu je uvek prilagođen, a profil igrača ćemo birati po modelu igre koji želimo da sprovedemo na meču'', rekao je Ljubiša Tumbaković.

Koliko ste zadovoljni tandmeom Tadić - Milinković-Savić, koji su igrali iza Mitrovića?

''Ne igraju oni prvi put, a veoma sam zadovoljan njihovom utakmicom. U ovakvom fizičkom stanju je bilo padova, što je normalno.''

Jedan napadač ili dva. možda tandem Mitrović - Jović?

''Nemam odgovor na ovo pitanje. Igraćemo po modelu koji smo postavili, a videćemo ko će se pojaviti na terenu'', dodao je selektor Srbije.

Desetorica naših reprezentativaca igra u Top5 liga Evrope, a Rusi gotovo svi u domaćem prvenstvu. Pitanje za milion dolara je šta je tu stvarno problem?

''Tu je atraktivno samo milion dolara, a ako odgovorim sa stručne strane, ne verujem da će mi neko dati milion dolara. Svako od njih, pojedinačno, ima više treninga od desetorice srpskih fudbalera zajedno.''

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja