STANKOVIĆ PITAO SVOG KUMA MIHU ZA SAVET: Nakon OVIH reči Zvezda se ODMAH odlučila za Falćinelija!
Foto: Instagram

i dalje su tandem

STANKOVIĆ PITAO SVOG KUMA MIHU ZA SAVET: Nakon OVIH reči Zvezda se ODMAH odlučila za Falćinelija!

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković otkrio je kako je došlo do transfera Dijega Falćinelija u redove srpskog šampiona

"Pratili smo dosta i skautirali, rekao sam polako, prelazni rok traje, došao je momenat da smo se svi zajedno odlučili na njega. Iskusan je napadač, levonog, imao je pre tri godine sjajnu sezonu u Krotoneu, pa je doveden u Sasuolo kao veliko pojačanje, posle toga i u Bolonju.

Deki nije krio da se konsultovao sa Sinišom Mihajlovićem koji ga je trenirao u Bolonji.

- Pričao sam sa Sinišom Mihajlovićem da čujem kakav je kao momak, pre svega veliki profesionalac, neko ko mnogo radi za ekipu, neki su ga stavljali i po krilima, jer želi da se žrtvuje. Ja ga vidim kao prvog špica, mislim da može mnogo da nam donese zbog načina na koji igra. Njegova utakmica poslednja bila je 14. avgusta. Počeo je pripreme, trenirao je, pričaću sa njim i sa kondicionim trenerom da što brže vidimo u kakvoj je formi.

Stanković smatra da je njegovo poznavanje italijanskog jezika olakšavajuća okolnost pri adaptaciji Falčinelija.

"Sigurno da će mu pomoći to što ja pričam italijanski kao srpski, komunikacija će biti direktna i prava, pomoći će mu što imamo tri Italijana u stručnom štabu, u Italiji ne idu iz Italije jer nemaju potrebu za time, mi smo ti koji moraju da se adaptiraju, ovo je njegovo prvo iskustvo van Italije, učinićemo sve da se oseća kao kod kuće",zaključio je Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track