BRAĆA LUKA I IVAN ILIĆ ZA KURIR: Naš deda je pevao "Ramo, ramo, druže moj", a mi ćemo pevati na terenu Sitija!
Foto: Starsport©

HIT PRIČA

BRAĆA LUKA I IVAN ILIĆ ZA KURIR: Naš deda je pevao "Ramo, ramo, druže moj", a mi ćemo pevati na terenu Sitija!

Fudbal -

Ponosni smo što našim venama teče krv jednog tako uspešnog čoveka i velikog jugoslovennog pevača, poručili Luka i Ivan za Kurir

Poput bombe odjeknula je vest 2017. godine da je Zvezda prodala braću Ivana i Luku Ilića Mančester sitiju za pet miliona evra!

Nešto više od tri godine kasnije u njihovom rodnom Nišu razgovarali smo s biserima srpskog fudbala koji još nisu zasijali punim sjajem.

Obući dres Zvezde sa 16, odnosno 18 godina. Veliko breme za dva mladića, zar ne?

Luka: Mislim da prvo kao osoba mnogo sazriš i promeniš se u životu, jer je neverovatan osećaj tako rano dobiti šansu u velikom klubu kao što je Crvena zvezda.

Ivan: Taj prvi april, moj debi, jedno je neverovatno iskustvo. Dobio sam taj poklon od uprave kluba da debitujem i posle 37 godina i Milka Đurovskog postanem najmlađi debitant. Nešto nestvarno...

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Vi ste iz sportske porodice, otac Srđan bio je fudbaler, majka Danijela proslavljena košarkašica, koliki uticaj na vas imaju ti sportski geni?

Luka: Mi smo iz muzičko-sportske porodice (smeh). Majka jeste bila profesionalna košarkašica, otac je igrao fudbal, tako da imamo od koga da učimo. Roditeljima sam zahvalan na tome što nas nisu terali ni na šta. Nikada nisu vršili pritisak na nas i izveli su nas na pravi put.

Ivan: Geni iz sportske porodice imaju uticaj na nas. A mi te gene i talenat dobijen od boga negujemo i radimo vredno.

foto: FK Crvena zvezda

Na terenu ste bespoštedni borci. Igra li ulogu u tome podatak da ste poreklom Topličani, odnosno iz Glašinca nadomak Žitorađe? Da li je ta krv neustrašivih Topličana presudan faktor za vašu požrtvovanost na terenu?

Luka: Verovatno da jeste. Kao deca smo više vremena provodili u Glašincu, u selu odakle potiču naši. Sad trenutno zbog profesionalnih obaveza i ne idemo često, ali ponosni smo na svoje poreklo i gene.

Ivan: To je jedno divno mesto. Naš deda, Slobodan Ilić Boban, poznati jugoslovenski pevač, autor velikih pesama, između ostalih i hita "Ramo, ramo, druže moj", potiče odatle i sigurno da nam je to što u nama teče krv jednog tako uspešnog i sjajnog čoveka velika satisfakcija.

foto: Profimedia

Da li će doći vreme da vas vidimo i u dresu Mančester sitija?

Luka: Možda smo sad daleko od Sitija, jer to je jedan od najboljih klubova na svetu, ali nadam se što skorijem debiju za Mančester. Istina je da smo imali jako dobru sezonu u Bredi, iako je to druga liga, imali smo dobra izdanja i u Kupu Holandije. Zasad ide sve kako treba.

Ivan: Trenutno smo po pozajmicama, ali uskoro očekujemo neke jače klubove u kojima ćemo moći da igramo još bolje. .....

Nemanja Tonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track