BRANIO ZA ĐAVOLE, PA DOTAKAO DNO: Pio sam, a onda sam se jednog dana probudio razveden! Depresija mi je napravila PAKAO!
Foto: Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

BRANIO ZA ĐAVOLE, PA DOTAKAO DNO: Pio sam, a onda sam se jednog dana probudio razveden! Depresija mi je napravila PAKAO!

Fudbal -

Nekadašnji golman Mančester junajteda Roj Kerol priznao je u jednom podkastu da je prošao veoma težak period dok je nastupao za tim sa Old Traforda.

Kerol je za Junajted igrao u periodu od 2001. do 2005. godine i upisao je učešće na 72 utakmice.

"Dajte da pokušam da objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povređen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva meseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam čitav dan", rekao je Kerol i dodao:

foto: Profimedia

"Supruga i deca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nesam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osećaj. Da bih vam sve objasnio vratiću se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u Vest Hemu. A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno".

Kerol je priznao da je morao da se leči i da je situacija bila vrlo ozbiljna.

"Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na lečenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nesam ni bio svestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam hteo da se lečim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića".

"U klinici sam se zadržao šest dana, posle toga nisam pio nedelju, a za to vreme su novinari i svi stajali ispred moje kuće. Posle nedelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad".

"Nije pristala, ali od onda ne pijem. To je bilo prije tačno devet godina i 11 meseci".

Pored Mančester junajteda i Olimpijakosa, Kerol je u svojoj karijeri branio za Hal, Vigan, Vest Hem, ODenze, Derbi i OFI.

Za Severnu Irsku je branio 45 puta.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track