RASPRODAJA NA MARAKANI! Posle ispadanja iz Lige šampiona Zvezda primorana da proda Degeneka, Bena i Garsiju!
Foto: FK Crvena zvezda

sve zbog očajne igre protiv omonije

RASPRODAJA NA MARAKANI! Posle ispadanja iz Lige šampiona Zvezda primorana da proda Degeneka, Bena i Garsiju!

Fudbal -

Klub želi da dođe do prihoda od 5.000.000 evra, pa pored dvojice igrača iz startne postave želi da unovči i Argentinca, ali on pravi probleme pošto je posle Rasinga odbio i odlazak u Aris

Računala je Crvena zvezda na novac dobijen od ulaska u plej-of Lige šampiona. Najmanje 5.000.000 evra slilo bi se u kasu u Ljutice Bogdana, međutim očajna igra u Nikoziji i penal-rulet protiv Omonije učinili su da blagajna ostane prazna.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Baš zbog toga sportski menadžment Crvene zvezde moraće posle utakmice protiv Celja ili Ararata da proda Miloša Degeneka i El Fardu Bena, kao i Argentinca Matea Garsiju koji nije u fokusu trenera Dejana Stankovića već duže vreme.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Čelnici prvaka Srbije nadaju se da bi prodajom ove trojice fudbalera mogli da zarade 5.000.000 evra. Uz 2.900.000 evra koje bi doneo plasman u grupnu fazu Lige Evrope, crveno-beli bi mirno i bez finansijskih problema mogli aktuelnu sezonu da privedu kraju.

foto: EPA/SRDJAN SUKI

Interes za Miloša Degeneka pokazivao je Spartak iz Moskve, ali u poslednjih mesec dana Rusi nisu intenzivirali svoja zanimanja, pa su se crveno-beli okrenuli klubovima iz Azije. Slična je situacija i sa El Fardu Benom, koji je posle nekoliko ponuda iz Turske interesantan i ekipama sa arapskog poluostrva. Ekipe iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara, Kine, Južne Koreje i Japana osvežiće svoje rostere krajem septembra i to je dobra prilika za Crvenu zvezdu da dobro zaradi na prodaji dvojice vrlo važnih fudbalera iz startne postave.

foto: Starsport©

Pored njih dvojice, klub pokušava da udomi i Matea Garsiju. Argentinac nije u takmičarskom pogonu kod Dejana Stankovića, a upravi pored visoke plate od 500.000 evra pravi i probleme odbijanjem ponuda. Tako je letos odbio da zaigra za Rasing koji je Crvenoj zvezdi bio spreman da plati 2.200.000 evra. Prošle nedelje, Crvena zvezda je postigla dogovor sa Arisom o uplati 1.300.000 evra i 50 odsto od naredne prodaje, ali Garsija nije pristao na tu opciju.

Miloš Degenek

Godine: 26

Pozicija: štoper

Vrednost: 3.000.000 evra

Ugovor sa Zvezdom: jun 2023.

El Fardu Ben

Godine: 31

Pozicija: napadač

Vrednost: 3.000.000 evra

Ugovor sa Zvezdom: jun 2023.

Mateo Garsija

Godine: 24

Pozicija: desni krilo

Vrednost: 2.200.000 evra

Ugovor sa Zvezdom: jun 2023.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track