ARTETA GA UBEDIO DA OSTANE: Obamejang priznao da je razmišljao da napusti Arsenal
Foto: Fonet

*PRELOMIO

ARTETA GA UBEDIO DA OSTANE: Obamejang priznao da je razmišljao da napusti Arsenal

Fudbal -

Gabonski fudbalski reprezentativac Pjer Emerik Obamejang rekao je da je razmišljao o odlasku iz Arsenala, ali da je odlučio da ostane u klubu nakon što mu je Mikel Arteta rekao da može da ostavi nasleđe na Emirejtsu.

Obamejang, najbolji strelac Arsenala u prethodne dve sezone, produžio je ugovor sa "topdžijama" i tako zaustavio priče o njegovom odlasku iz kluba.

"Dve stvari su uticale na moj ostanak u klubu. Prva stvar je bio Mikel Arteta jer otkako je došao u klub unosi dozu pozitivnosti i novu fudbalsku filozofiju", rekao je Obamejang.

"Mislim da je to bilo važno jer se poklopilo sa mojom igrom i osećajem da mogu da popravim sa njim. To je bio ključni razlog za ostanak, pored ljubavi koju sam dobio od navijača i od kluba", rekao je Obamejang za Skaj Sport.

Za usluge Gabonca bili su zainteresovani Barselona i Milan, a i sam Arteta je priznao da se plašio da će ostati bez kapitena.

"Razmišljao sam o tome (da napustim Arsenal), jer sam imao dobre ponude. Arteta mi je rekao: 'Naravno da možeš da odeš, da osvajaš trofeje u velikim klubovima, ali mislim da ovde možeš da stvoriš nasledje", rekao je Obamejang.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track