JE**TE FRENK, KAD GUBIŠ NISI TAKO GLASAN Žestoka rasprava Murinja i Lamparda: Otkrivena pozadina SUKOBA o kom bruji fudbalski svet
Foto: Profimedia

ozbiljne prozivke

JE**TE FRENK, KAD GUBIŠ NISI TAKO GLASAN Žestoka rasprava Murinja i Lamparda: Otkrivena pozadina SUKOBA o kom bruji fudbalski svet

Fudbal -

Sevale su varnice na meču osmine finala Liga kupa između Totenhema i Čelsija.

Čelsi je imao prednost sve do 83. minuta, kada je Totenhem izjednačio i kasnije nakon boljeg izvođenja penala eliminisao ljutog gradskog rivala.

Ovaj uzbudlivi duel obeležio je menadžer Pevaca Žoze Murinjo. Portugalac se u prvom poluvremenu sukobio sa svojim bivšim igračem, a sada trenerom Čelsija, Frenkom Lampardom, a u finišu utakmice tražio je u WC-u svog fudbalera Erika Dajera, koji je imao probavnih problema.

Verbalni okršaj Murinja i Lamparda izazvao je veliku pažnju u svetskoj fudbalskoj javnosti. Murinjo je u finišu prvog dela meča gestikulacijom pokazao Lampardu da previše priča, što je razbesnelo Engleza.

Čelsi je u tom momentu imao prednost 1:0, a Lampard je bio preglasan za Žozeov ukus.

"Je**te Fernk, ne stojiš tamo kad gubiš 3:0" uzviknuo je Murinjo.

Portugalski stručnjak je nakon meča otkrio celokupnu pozadinu "sukoba".

"Kao stariji trener, rekao sam mu samo svoje mišljenje, a to je da smo mi neophodni igračima onda kada tim gubi. Kada vodi, nema potrebe da skačemo pored linije i mi budemo glavni. Video sam ga protiv Vest Broma kada je Čelsi gubio sa 3:0, bilo mi ga je žao zato što je bio tužan i tih na klupi. Iz tog razloga sam ga posavetovao da uz ekipu bude kada gubi, a da ostane miran kada vodi", objasnio je Portugalac.

Lampard je bio jedan od najdražih fudbalera koje je Murinjo trenirao u svojoj karijeri, pa je ova oštra konverzacija iznenadila mnoge.

"Na kraju, nije važno kakve smo reči razmenili. Bitnija su moja osećanja prema Frenku. On mi je dao sve kao igrač. To nikad neću zaboraviti. Mnogo mu dugujem zbog onoga kakav je igrač i čovek bio u tom periodu", zaključuje Žoze.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track