BIVŠI IGRAČ ZVEZDE POTPISAO ZA NIŠLIJE: Aleksandar Kovačević novi fudbaler Radničkog!
Foto: Fonet

POJAČANJE

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE POTPISAO ZA NIŠLIJE: Aleksandar Kovačević novi fudbaler Radničkog!

Fudbal -

Dosadašnji fudbaler Ksantija Aleksandar Kovačević novi je igrač Radničkog iz Niša, saopštio je danas srpski klub.

"Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio ponudu. Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Djuričković sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mladjim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog", rekao je Kovačević, navodi se na klupskom sajtu.

Kovačević je zadnji vezni, a tokom karijere je igrao za Ksanti, Crvenu zvezdu, sa kojom je bio šampion, zatim Spartak iz Subotice, norveški Hagesund i poljske ekipe Slask i Lehiju. Bio je i mladi reprezentativac Srbije.

"Jasno su mi predočili ciljeve kluba za ovu sezonu, a ja sam se u potpunosti složio. Zadatak je da budemo u vrhu tabele, da probamo da ponovo igramo Evropu, a ja smatram da je to realno i da ćemo uz dobar rad ispuniti očekivanja", naveo je 28-godišnji Kovačević.

Radnički će u petak od 19 časova na svom terenu igrati protiv Mladost iz Lučana, a potom sledi reprezentativna pauza tokom koje će novajlije Kovačević i Petar Djuričkovič, koji je juče potpisao ugovor, imati dovoljno vremena da se uigraju.

"Dobro će nam doći tih 15 dana. Petar i ja se dugo poznajemo, na terenu se bukvalno pogledom dogovaramo, imamo iskustvo i neće nam biti teško da se brzo prilagodimo zahtevima stručnog štaba Radničkog", rekao je Kovačević.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track