CRVENA ZVEZDA JE U LIGI EVROPE Srpski šampion posle NEOČEKIVANE drame eliminisao jermenski Ararat i izborio evropsku jesen! VIDEO
Foto: Starsport

KVALIFIKACIJE ZA LE

CRVENA ZVEZDA JE U LIGI EVROPE Srpski šampion posle NEOČEKIVANE drame eliminisao jermenski Ararat i izborio evropsku jesen! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su večeras u utakmici plej-ofa savladali jermenski Ararat sa 2:1 (1:0).

1 / 17 Foto: Starsport

Na neutralnom terenu u Nikoziji strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai u 45. i Dijego Falćineli u 60. minutu, dok je pogodak za Ararat postigao Mailson Lima u 72. minutu.

Zvezda je ovom pobedom ostvarila četvrti uzastopni plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja, nakon što je prethodno dva puta igrala u Ligi šampiona i jednom u Ligi Evrope.

Žreb za Ligu Evrope na programu je sutra od 13 sati u Nionu, a grupna faza počinje 22 oktobra.

TOK MEČA:

Kraj!

90. minut - Utakmice je produžena za još četiri minuta!

81. minut - Ben izlazi iz igre, Gobeljić ulazi umesto njega.

78. minut - Odlična prilika za Ararat, ali igrač Zvezde spašava tim u poslednji čas i loptu izbacuje skoro sa linije. Kakva drama na Kipru

77. minut - Ušao je u igru Gavrić umesto Kataia!

75. minut - Odlična prilika za Kataia, probao je glavom, ali mreža Jermena se nije tresla ovog puta.

72. minut - GOOOOOOL! Jermeni smanjuju zaostatak i postižu pogodak iz prve prave prilike u drugom poluvremenu.

71. minut - Odbila se lopta do Falćinelija koji je promašio zicer.

67. minut - Sjajan pokušaj Ivanića, ali samo korner.

65. minut - Ušao je Njegoš Petrović umesto Gejlora Kange.

60. minut - GOOOOOOL! Falćineli je pogodio posle sjajnog centaršuta Ivanića.

56. minut - Žuti karton za Ivanića.

52. minut - Namestio se Katai i probao sa ivice šesnaesterca, ali sjajna odbrna Čupića koji brani na visokom nivou na ovom meču.

51. minut - Novi pokušaj Kange iz daljine, ali nije namestio nogu i lopta ide preko prečke gola Čupića.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut, GOOL, Katai - Sjajan prodor Zvezdinog virtuoza, prošao je par igrača Jermena i u padu plasirao loptu u desni donji ugao golmana Čupića.

43. minut - Pokušaj Kange sa nekih 20 metaraod gola Ararata, pored gola.

38. minut - Rodić je odlično uposlio Kataija, koji iz povoljne situacije šutira pored leve stative golmana Ararata

36. minut - Nikolić je dobio jak udarac, nadamo se da će moći da nastavi utakmicu

31. minut - Sjajjna akcija crveno- belih Ben je uposlio Kataija, ali ovaj je iskosa sa pet metara šutirao preko gola

25. minut - Najbolja šansa za Zvezdu na meču. Primio je dugu loptu Ivanić, ali na vreme je uleteo Čupić koji je sprečio Ivanića da šutne.

18. minut - Nova prilika za Jermene iz kontranapada, imali su fudbaleri Ararata dva na jedan, ali su pogrešili u zavšrnom pasu i sve se završilo bez šuta u okvir gola.

16. minut - Nova prilika za crveno-bele, ali sve je propalo zbog lošeg završnog pasa Kange. Otišla je u nepovrat još jedna šansa za srpski tim.

13. minut - Rodić je probao iz daljine, van šesnaesterca, ali lopta ide daleko preko prečke! Ređaju se šanse za crveno-bele!

10. minut - Ubacivanje Rodića i udarac glavom Falćinelija! Čupić brani!

8. minut - Prva prilika za jermenski klub. Probao je Lima spoljnom na povratni pas saigrača, ali lopta ide pored leve stative gola Borjana!

1. minut - Utakmica je počela.

Kakvo iznenađenje za crveno-bele!

SASTAVI:

Ararat: Čupić, Alemao, Vakulenko, Menenšeš, Humanes, Šahinjan, Gufran, Sanogo, Lima, Martinez, Narsing

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Pankov, Degenek, Gajić, Nikolić, Kanga, Katai, Ivanić, Ben, Falćineli

foto: pRINTSCREEN

Meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Ararata će se, zbog situacije u Jermeniji, igrati na neutralnom terenu, na stadionu "GSP" u Nikoziji.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da crveno-beli uopšte nisu razmišljali o tome gde će se igrati meč protiv Ararata i istakao da njegova ekipa zna šta treba da uradi na terenu, kao i da je siguran u svoje momke.

"Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju", rekao je Stanković .

"Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo - da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope", dodao je on.

Stanković je naveo da je najvažnije kako ekipa izadje na teren i dodao da je siguran da će njegovi fudbaleri pokazati ono najbolje.

"Temeljno smo analiriali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izadje na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera bići veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi", istakao je Stanković.

Utakmica se igra večeras od 19.00 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track