KLOPOV MOZAK DOBIO POSAO U RUSIJI: Dinamo iz Moskve postavio Željka Buvača za trenera!

velika čast za srbina

KLOPOV MOZAK DOBIO POSAO U RUSIJI: Dinamo iz Moskve postavio Željka Buvača za trenera!

Fudbal -

Veliki izazov za nekadašnjeg pomoćnika menadžera Liverpula

Željko Buvač (59) novi je trener fudbalera Dinama iz Moskve. Nekadašnji saradnik Jirgena Klopa na tom mestu je zamenio Kirila Novikova koji je nedavno dobio otkaz.

Željko Buvač je od februara ove godine obavljao dužnost direktora za sportski sektor u Dinamu. Dobro je upućen u igrački kadar Moskovljana, a uprava kluba veruje da bi Srbin mogao da podigne klub i vrati ga na stare staze slave.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Željko Buvač je dugi niz godina sarađivao sa Jirgenom Klopom. Zajedno su prekinuli fudbalsku karijeru i počeli da rade kao tandem u Majncu. Odatle su stigli u Borusiju iz Dortmunda, gde su radom i trofejima skrenuli pažnju na sebe. Nemački novinari pravili su reportaže o tandemu Klop - Buvač, a Željku su dali nadimak "mozak" aludirajući na njegove sposobnosti i ključan uticaj na Jirgena Klopa. Razišli su se tokom zajedničkog posla u Liverpulu.

Srpski trener debitovaće na klupi Dinama u nedelju, na stadionu VTB Arena, kada u gosto Moskovljanima dolazi Krasnodar. Dinamo je jedini klub u ruskoj Premijer ligi koji je naneo poraz vodećem Zenitu, a trenutno zauzima deveto mesto u prvenstvu, sa šest bodova manje od lidera iz Sankt Peterburga.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track