BURAN PRELAZNI ROK U HUMSKOJ! Da li je kasno za pojačanja? Može li Stanojević uklopiti ovoliko novajlija? Ima li nade za titulu?
Foto: Partizan. rs

BIĆE ZANIMLJIVO

BURAN PRELAZNI ROK U HUMSKOJ! Da li je kasno za pojačanja? Može li Stanojević uklopiti ovoliko novajlija? Ima li nade za titulu?

Fudbal -

U ponedeljak u ponoć i zvanično je okončan letnji prelazni rok, a u Humskoj bilo je veoma burno.

Najveći broj transfera obaveljn je u ''minut do 12'', a poslednje i možda i najzvučnije pojačanje je bivši igrač PSŽ-a Žan Kristof Baebek koji je na pozciji napadača zamenio Umara Sadika koji je u transferu teškom 5 miliona evra pojačao španskog drugoligaša Almeriju.

Od 2018. nastupao je za Utreht nakon čega je postao slobodan igrač, što su crno-beli odmah iskoristili i potpisali ga bez obeštećenja.

foto: Starsport©

Javnost će ipak najviše zanimati hoće li Stanojević uspeti da uklopi sve igrače koji su u ovom prelaznom roku zadužili crno-beli dres, ali i pitanje - hoće li Partizan uspeti da sustigne Zvezdu u trci za titulu nacionalnog šampionata.

Samo dva meseca od starta sezone i dan od završetak prelaznog roka u Humskoj se mnogo toga promenilo. Trener je uveliko već Stanojević, a dolazak šesti igrača od kada je on na tom mestu znači neki novi Partizan, dosta drugačiji u ondosu na onaj od prošle sezone. Partizan neće igrati ove sezone u Evropi, a zaostatak u domaćem prvenstvu za vodećom Zvezdom je već osam bodova.

foto: Starsport©

Crno-beli su u ovom prelaznom roku doveli Makija Banjaka, Filipa Holendera, Miloša Jojića, Žan Kristof Baebeka, Aleksandra Miljkovića, Denisa Stojkovića, Dušana Lalatovića koji je već na pozajmici u Teleoptiku i Svetozara Markovića. Otišli su: Umar Sadik, Nemanja Miletić, Nemanja Matić i Đorđe Ivanović.

Otvaraju se nova pitanja: Kome će ovi transferi ići na ruku, kako će se uklopiti sve novajlije, hoće li Partizn biti bolje nego pre oktobra....

foto: FK Partizan

Ako krenemo od odbrane možemo da vidimo da je Stanojeviću ispunjena svaka želja koju je imao pred upravom. Po njegovom zahtevu dovedeni su Miljković, Obradović i Marković, pa će zadnja linija koju su do sada činili - Miletić, Ostojić, Pavlović i Urošević izgledati - Miljković, Banjak, Marković, Obradović.

Što se napada tiče - Otišao je Sadik u Španiju, Matić u grčku, Ivanović u Sloveniju i sada napad izgleda totalno drugačije. Pristigao je Baebek iz Holandije, a tu je i Holander koji bi po potrebi mogao da zaigra u špicu, iako mu je prirodna pozicija na mestu krila.

Crno-beli sada imaju čak pet stranca u svom timu, a naša liga dozvoljava samo četiri, pa je jasno da će jedan uvek morati da bude van tima. Nije isključeno da će baš taj peti stranac biti mesto koje će Stanojević stalno rotirati.

foto: FK Partizan

Stanojević sada ima igrače koje je hteo, ali vremena za uigravanje je malo. Do derbija koji bi već u oktobru mogao da reši sudbinu celog prvenstva ostalo je još samo 11 dana.

PRELAZNI ROK U PARTIZANU

DOŠLI

Aleksandar Miljković (Alaškert), bez obeštećenja

Maki Banjak (Olimpija) 500.000

Svetozar Marković (Olimpijakos), pozajmica

Dušan Lalatović (Dunajska Streda), bez obeštećenja

Ivan Obradović (Legija), bez obeštećenja

Miloš Jojić (Istanbul Bašakšehir), slobodan igrač

Denis Stojković, bez obeštećenja

Filip Holender (Lugano, pozajmica), 50.000

Žan Hristof Beabek (Utreht), bez obeštećenja

foto: Partizan.rs

OTIŠLI

Strahinja Pavlović (Monako), istek pozajmice

Umar Sadik (Almerija), 5.000.000

Nemanja Miletić (Al Raed), 500.000

Đorđe Ivanović (Olimpija), 300.000

Bojan Matić (Atromitos), pozajmica

Petar Gigić (Ujpešt), pozajmica

Marko Jovičić (Inđija), pozajmica

Luka Cucin (Inđija), pozajmica

Nemanja NIkolić (Spartak), pozajmica

Stefan Radmanovac (Zlatibor), pozajmica

Ivan Milosavljević (Voždovac), pozajmica

Dušan Lalatović (Teleoptik), pozajmica

Slobodan Stanojlović (Teleoptik), pozajmica

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track