NOVOZELANĐANI NE DOLAZE NA VEMBLI: Zbog korone otkazana utakmica između Engleske i Novog Zelanda (FOTO)
Foto: AP

GLOBALNA PANDEMIJA

NOVOZELANĐANI NE DOLAZE NA VEMBLI: Zbog korone otkazana utakmica između Engleske i Novog Zelanda (FOTO)

Fudbal -

Fudbalski savez Novog Zelanda otkazao je prijateljsku utakmicu sa Engleskom na Vembliju zbog teškoća u putovanju povezanih sa pandemijom korona virusa.

Izvršni direktor Saveza Endru Pranjel naveo je da bi brojni igrači morali u karantin po povratku iz Londona, sa utakmice koja je na programu 12. novembra na Vembliju, što bi poremetilo domaću sezonu i potencijalno ugrozilo njihove profesionalne karijere.

"Ovo je utakmica koju smo svi želeli da odigramo, medjutim promenljiva priroda restrikcija putovanja i dostupnost komercijalnih letova pod kovidom, znači da ne bismo sa sigurnošću mogli da okupimo ekipu, a ispunjavanje obaveza u poslednjem trenutku nije opcija", rekao je on.

foto: AP

Pranjel je dodao da bi reprezentativci sledeću utakmicu mogli da odigraju u martu, kada počnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Selektor Novog Zelanda Deni Hej rekao je da bi bilo nemoguće okupiti takmičarsku ekipu zbog problema sa putovanjima.

"Svi želimo da igramo više utakmica, ali igranje utakmice protiv jedne od najboljih svetskih ekipa sa izuzetno slabom ekipom ne bi pomoglo našem dugoročnom razvoju", naveo je on.

Novi Zeland je poslednji put igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track