VEĆ MILIONERI, A FSS IM DAJE PREMIJE OD 100.000! Orlovima novčanici sve DEBILJI, a nastupi sve TANJI!
Foto: AP

Široko

VEĆ MILIONERI, A FSS IM DAJE PREMIJE OD 100.000! Orlovima novčanici sve DEBILJI, a nastupi sve TANJI!

Fudbal -

Igračima sleduje basnoslovna i neprimerena suma u slučaju da pobede Škotsku 12. novembra u Beogradu

Zarađuju milione u klubovima, a isto ih čeka i u reprezentaciji. Postavlja se pitanje da li je normalno da fudbaleri imaju premije od basnoslovnih 100.000 evra za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nije sporno da će taj novac, a i mnogo više od toga, stići u FSS od UEFA, ali zar nije najveća nagrada igračima to što nose državni dres? Otkud sada potreba da se za to dobija i ovoliki novac?

Kao što je Kurir prvi pisao, FS Srbije će prihodovati 9,5 miliona evra u slučaju trijumfa „orlova“ nad Škotima. Deo te sume dobijaju i sami igrači. Potrebno je reći da nije ovo nikakva novost, jer pred svaki početak kvalifikacionog ciklusa igrači dobijaju obaveštenje od čelnika Saveza koliko novca im sleduje u slučaju da se plasiraju na Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Isti slučaj je i na samom takmičenju, gde se novčano nagrađuje svaki veći uspeh (osmina finala, četvrtfinale, polufinale, finale, titula). Za završni turnir u redu, ali za sam plasman na Euro da nije možda malo previše deliti toliki novac?

O Može to i bolje Fudbaleri reprezentacije Srbije
O Može to i bolje Fudbaleri reprezentacije Srbijefoto: AP

Utakmica Srbija - Škotska biće igrana na stadionu „Rajko Mitić“, popularnoj Marakani, 12. novembra. UEFA dozvoljava prisustvo navijača na utakmicama koje se igraju pod njihovim patronatom (do 30 odsto kapaciteta stadiona), ali konačna odluka je na svakoj državni zasebno. Trenutno je u našoj zemlji zabranjeno prisustvo publike na sportskim događajima.

foto: Kurir

Naredni mečevi:

Naredni mečevi: Turska - Rusija, Mađarska - Srbija (15. novembar). Srbija - Rusija, Mađarska - Turska (18. novembar).

KLADIONICA „Orlovi“ apsolutni favoriti!

Kvota na pobedu Srbije protiv Škotske iznosi samo 1,50, objavile su svetske kladionice. Trijumf selekcije s Ostrva plaća se čak 6,5. To dovoljno govori ko se pita pred novembarski meč na Marakani. Kada je reč o proceni ko ide na Euro, plasman Srbije donosi kvotu 1,28, dok odlazak Škota vredi 3,50.

POSLEDNJA LINIJA Sistem s trojicom pozadi

Selektor Ljubiša Tumbaković uspeo je da tokom utakmica u Ligi nacija uspostavi sistem. Srbija igra s trojicom štopera pozadi i s bočnim fudbalerima, koji pokrivaju veliki prostor u oba pravca. Problem je samo što poslednja linija s Milenkovićem, Mitrovićem i Kolarovom ne blista, pa Srbija na skoro svakoj utakmici redovno prima makar jedan gol.

foto: Profimedia

OKTOBARSKI CIKLUS MEČEVA - BIO, PONOVIO SE Imamo moćan tim, imamo i igru!

Utakmice reprezentacije protiv Norveške i Turske pokazale su da imamo čemu da se nadamo u budućnosti. Promena formacije koju je odradio Tumbaković bila je pun pogodak. Poziv Ristiću takođe, kao i odluka da po krilima igraju Lazović i Đuričić. Konačno možemo da kažemo da imamo okosnicu!

Utakmica Lige nacije protiv Turske (2:2) pokazala je dosta dobrih stvari u igri, ali i propusta u realizaciji i odbrani.

- Žao mi je zbog rezultata. Ekipa je imala želju, bila je borbena, disciplinovana. Kada se podvuče crta, ne mogu da budem nezadovoljan - jasan je selektor Tumbaković.

Meč protiv Škota već je okupacija svih.

- Danas ulazimo u ozbiljan skauting kada je Škotska u pitanju. Sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. Jesu važne i naredne dve utakmice u Ligi nacija, ali ovo je mnogo bitnije.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track