OBA KLUBA ĆE NA DISCIPLINSKU: Ovo su propusti u organizaciji večitog derbija
Foto: @starsport

pljuštaće kazne

OBA KLUBA ĆE NA DISCIPLINSKU: Ovo su propusti u organizaciji večitog derbija

Fudbal -

Posle 163. večitog derbija. Disciplinskoj komisiji FSS biće prijavljeni i Partizan i Crvena zvezda, zbog nepoštovanja pravila i uputstava o organizaciji utakmica u doba koronavirusa.

Partizan očekuje kazna zbog loše organizacije susreta sa Crvenom zvezdom. Službena lica evidentirala su mnogo više od dozvoljenog broja ljudi na tribinama.

Pre početka meča ubeležen je još jedan skandal. Na jarbolu je bila istaknuta Zvezdina zastava, sa dve zvezdice na grbu. Gosti su tražili da se skine sporna zastava i – postavi zvanična, sa važeće tri zvezdice. Od toga, međutim, nije bilo ništa, pa je skinuta i Partizanova zastava.

Podsetimo, prema uputstvima, utakmicu u Humskoj mogli su da gledaju isključivo predstavnici klubova i medija. U praksi nije bilo tako – prijavljeno je da su čak iza golova stajali pojedini navijači, pokriveni fotoreporterskim markerima. Jedan od njih je, sredinom drugog poluvremena, loptom pogodio Milana Borjana., neposredno pre gola kojim je Zvezda izjednačila na 1:1.

Kako se utakmica bližila kraju, strasti su se smirivale, pa je po izlasku sa terena “palo” i pomirenje. Kapiten crveno-belih pozdravio se sa trojicom navijača Partizana, u drugom poluvremenu, stacioniranim iza gola Crvene zvezde.

Na insistiranje delegata, Požarevljanina Branka Stojakovića, u poluvremenu utakmice prostor iza gola morala su da napuste dvojica lažnih fotografa. Uz asistenciju Živka Šljukića, komesara za bezbednost Partizana, posle kraćeg razgovora ispred tunela na putu do svlačionica, iako obeleženi plavim markerima, morali su van stadiona.

Na tapetu disciplinskog organa biće i Crvena zvezda. Gostujućem timu na teret se stavlja neadekvatna primena obaveznog ponašanja u doba koronavirusa.

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track