BRUTALNA REAKCIJA LIVERPULOVE LEGENDE: Evo šta je rekao o osnivanju novog takmičenja i gušenju Lige šampiona
Foto: Profimedia

tek će biti bure

BRUTALNA REAKCIJA LIVERPULOVE LEGENDE: Evo šta je rekao o osnivanju novog takmičenja i gušenju Lige šampiona

Fudbal -

FIFA je rešila da napravi novo najelitnije fudbalsko klupsko takmičenje u Evropi, koje preti da uništi Ligu šampiona kakvu danas poznajemo, a bivši engleski reprezentativac Džejmi Karager, koji je sa Liverpulom podizao šampionski pehar je u jednoj reči reagovao na tu vest.

Odje...e, napisao je Karager.

Podsetimo, ceo projekat novog takmičenja će kako je najavljeno finansirati banka koja će uložiti pet milijardi evra. Pored kluba iz engleske ligu bi popunile ekipe iz Španije, Francuske, Italije i Nemačke.

U prvoj sezoni učestvovalo bi 18 klupova, od toga pet sigurno iz Engleske, a očekuje se da premijerno počne 2022. godine. Naravno. Celu stvar će UEFA pokušati da spreči jer bi to moglo da oslabi Ligu šampiona, a odavno je poznato da odnosi između FIFE i UEFE nisu sjajni.

Što se kalendara tiče, mečevi bi se igrali tokom sezone. Najbolje plasirani timovi bi potom igrali u nokaut fazi iz koje bi došao konačan pobednik koji bi na kraju inkasirao nagradu vrednu nekoliko stotina miliona evra. Klubovi bi na početku dobili i ogromne "bonuse dobrodošlice" za samo učešće, a visina bonusa bi bila određena na osnovu rejtinga i aktuelne moći klubova. Pricene su da bi najveći novac na početku inkasirali Real Madrid i Mančester Junajted.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track