NAŠLI SMO DELIJU U HOFENHAJMU: Bila bi ludnica da navijači mogu na stadion!
Foto: Kurir Sport

Brat Srbin

NAŠLI SMO DELIJU U HOFENHAJMU: Bila bi ludnica da navijači mogu na stadion!

Fudbal -

Jovan Knežević, anesteziolog iz Inđije koji radi u Zinshajmu, preno nam utiske i očekivanja uoči večerašnje utakmice

Od izveštača Kurira Aleksandra Radonića

Pričaj srpski, da te ceo svet razume. E, baš po toj maksimi pronašli smo Srbina na železničkoj stanici u Zinshajmu, na putu za Hofenhajm. I ne samo Srbina, već i navijača Crvene zvezde.

Em, što nam je pomogao da kupimo karte za voz, em što nam je dočarao kakvu bi podršku imala Crvena zvezda da je kojim slučajem "Rajn Nekar Arena" mogla da bude ispunjena u prvom kolu Lige Evrope.

Naš sagovornik Jovan Knežević, inače radi kao anesteziolog u bolnici u Zinshajmu, a rodom je iz Inđije. U Nemačku je stigao pre tri godine, i to prvo u Berlin, odakle se zbog posla nedavno prebacio u Zinshajm. Sada mu je i porodica tu i kako kaže sve mu je potaman, samo još da je Zvezdu mogao uživo da gleda.

- Kada smo gledali žreb za Ligu Evrope i videli da će Crvena zvezda igrati u Hofenhajmu, mojoj sreći nije bilo kraja. Pre nekoliko meseci rešio sam da ovde dođem zbog posla, niko nije ni mogao da pomisli da će UEFA spojiti Zvezdu i Hofenhajm. Odmah su počeli da mu se javljaju drugari Delije iz Berlina - priča za Kurir Jovan Knežević i dodaje:

foto: Kurir Sport

- Zvali su svaki dan i samo poručivali karte. Brate, mili, ko će toliko karata kupiti?! (smeh) Ali, nije mi bilo teško. Kupio bih hiljadu, samo da sam mogao. Međutim, korona je učinila svoje. I sada mi je duplo teže. Crvena zvezda je tu, nadomak ruke, a ja ne mogu da odem na stadion da navijam za svoj klub.

Pitamo Jovana kakva bi atmosfera bila na Hofenhajmovom stadionu.

- Kakva? Pa, prava zvezdaška. Pevalo bi se, navijalo, mislim da bi i Nemci uživali. Navijaju i oni, ali daleko je to od onoga što prave Delije. Krivo mi je, mnogo krivo, što će utakmica biti igrana bez publike - zaključio je Jovan, koji je otišao na posao, a večeras će navijati za Crvenu zvezdu.

(Kurir sport/A.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track