KINEZI CENE ZNANJE I STRUKU: Aleksandar Janković dobio novi ugovor kao selektor, vodiće mladu reprezentaciju!

priznanje za srpski fudbal

KINEZI CENE ZNANJE I STRUKU: Aleksandar Janković dobio novi ugovor kao selektor, vodiće mladu reprezentaciju!

Fudbal -

Novi predsednik Saveza najmnogoljudnije zemlje sveta Čen Šujuan ceni i poštuje rad srpskog fudbalskog stručnjaka

Aleksandar Janković, srpski fudbalski stručnjak, produžio je ugovor sa Fudbalskim savezom Kine, tako da će u narednom periodu obavljati dužnost selektora mlade reprezentacije te zemlje.

Na fotografiji koju Kurir objavljuje su Aleksandar Janković i predsednik FS Kine Čen Šujuan. Kinezi su vrlo striktni, kada je u pitanju stručni odabir kadrova za njihov nacionalni fudbalski tim.

foto: Privatna Arhiva

Prava je retkost da sa nekim trenerom produže ugovor, naročito kada je reč o stranom stručnjaku, što je u slučaju Aleksandra Jankovića (48) opet veliko priznanje za srpski fudbal.

Srpski fudbalski stručnjak govorio je i za sajt FS Kine.

- Veoma sam srećan što sam obnovio ugovor sa FS Kine. Oduvek sam osećao podršku i poverenje čelnih ljudi Saveza. Novi ugovor pokazuje da su nam ciljevi isti. Tim ima dva takmičarska zadatka ispred sebe, a to su Kup Azije za igrače do 23 godine i Azijske igre u Hanžou. Počastvovan sam što sam uključen u oba zadatka - rekao je Aleksandar Janković,, koji je prvi ugovor sa FS Kine potpisao u septembru 2018. godine.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Kine promenilo su u novembru, a sa mesta selektora smenjeni su Gis Hidink i Marćelo Lipi. Na svom mestu jedino je ostao Aleksandar Janković, što dovoljno govori o njegovom radu i znanju.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track