EKSPLOZIVNOST ZA VELIKA DELA: Filip Maksimović ima samo 18 godina i velika je nada srpskog fudbala! VIDEO
Foto: Privatna arhiva

Zalog za budućnost

EKSPLOZIVNOST ZA VELIKA DELA: Filip Maksimović ima samo 18 godina i velika je nada srpskog fudbala! VIDEO

Fudbal -

Da krv nije voda, definitivno potvrđuje primer porodice Maksimović.

Deda Slobodan Petričević je započeo porodičnu tradiciju igranja fudbala, nastavio otac Dragan koji je igrao za Obilić i Radnički iz Novog Beograda dok su nastupali u Super ligi Srbije, a sada je u žiži Filip Maksimović, 18-godišnja uzdanica beogradskog Rada.

foto: Privatna arhiva

Dobri poznavaoci fudbalskih prilika za Filipa kažu da je pravi nebrušeni fudbalski dijamant.

-Odrastao sam u fudbalskoj porodici. Pod uticajem dede i oca sam sa pet godina počeo da treniram fudbal. Počeo sam u školi fudbala "Rojal mastif" kod Slobodana Đorđevića. Tamo sam bio nepune četiri godine, pa sam se prebacio u Crvenu zvezdu gde sam proveo godinu i po dana. Sa 13 godina sam prešao u Rad, gde sam počeo kod trenera Stefana Tomaševića. Kod njega sam proveo tri godine i od njega dosta naučio - priča Filip za Kurir.

Sticajem okolnosti u narednom periodu su se promenila četiri trenera od kojih je Maksimović učio.

Iako mu mnogi već sad prognoziraju uspešnu fudbalsku karijeru, Filip se ne zanosi, već je svestan da mora još puno da radi.

-Dosta su me naučili, značajno sam napredovao i veoma sam im zahvalan na tome. Kao sportski radnici su mi dali zaista dobar primer kako treba da treniram i ponašam se tokom karijere. Trudim se da na svakom treningu i utakmici dam svoj maksimum, da budem profesionalac od glave do pete. Želja mi je da uspem u fudbalu.

foto: Privatna arhiva

Maksimović, koji je polivalentan igrač i može da igra na više pozicija u timu, kao levo ili desno krilo, i kao ofanzivni vezni, ove sezone ima sjajan učinak u Omladinskoj ligi Srbije. O sebi kaže.

-Moja najveća prednost je eksplozivnost. Volim da već u prvom koraku steknem prednost nad protivničkim igračem i krenem direktno ka golu. Dao sam nekoliko golova u ligi. Uz stručnu podršku i dobar rad trenera Zorana Ljubinkovića, verujem da ću biti još bolji i da će biti još golova.

Kao i svaki mladi igrač, i Filip sanja o velikoj karijeri.

-Moj san je da zaigram za Mančester junajted jednog dana. To mi je omiljeni klub. Uzor mi je, kao i većini, Kristijano Ronaldo, ali ako gledamo samo oju poziciju, onda bih voleo da budem kao Kun Aguero ili Adama Traore.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track