CRVENI ĐAVOLI SU HTELI DŽEJMSA BONDA: Kako je Šon Koneri odbio da postane fudbaler Mančester junajteda! (FOTO)
Foto: AP

SLAVNI GLUMAC PREMINUO U 90. GODINI

CRVENI ĐAVOLI SU HTELI DŽEJMSA BONDA: Kako je Šon Koneri odbio da postane fudbaler Mančester junajteda! (FOTO)

Fudbal -

Legendarni glumac Šon Koneri preminuo je u 90. godini života, a osim po maestralin glumačkim rolama ostaće upamćeno i da je zamalo mogao da bude fudbaler Mančester junajteda.

Jedanog od najpoznatijih svetskih glumaca pamtićemo po filmovima o Džejmsu Bondu, u kojima se proslavio, ali je sve moglo da bude i daleko drugačije.

Šon Koneri je, pre nego što je bio blizu velike glumačke karijere, imao priliku da postane igrač Mančester junajteda. Ni manje ni više, zvao ga je Met Bezbi koji ga je gledao na jednom meču, na kom se zainteresovao za mladog fudbalera.

''Igrao sam za Bonirig Rouz, a dobio sam ponudu za probu u Ist Fajf. Seltik me tada nije zvao, to je istina'', rekao je Šon Koneri jednom prilikom.

Dok je bio sa ekipom Južni Pacifik na turneji u okolini Mančestera, Met Bezbi je gledao jednu utakmicu. Bio je oduševljen i odmah nakon meča je ponuio ugovor na 25 funti nedeljno mladom igraču.

''Shvatio sam fudbaleri već sa 30 više nisu u najboljoj formi, da više ne mogu da budu dobri. Ja sam tada imao 23 godine i odbio sam ponudu da pređem kod njih'', dodao je Koneri.

foto: Shutterstock

Navijači Boniriga se ne sećaju tih anegdota i tvrde da Šon uopšte nije bio toliko dobar igrač. Igrao je malo, samo kada su neki drugi fudbaleri propuštali utakmice, a među navijačima nije ni zapamćen zbog fudbalskog umeća.

Ipak, Šon Koneri zna da ga je zvao Mančester junajted.

''Žao mi je što nisam prihvatio, jer sam stvarno voleo fudbal. Odlučio sam da postanem glumac i to je bio jedan od najpametnijih poteza koje sam napravio u životu'', zaključuje.

Ponuda Mančester junajteda se dogodila 1953. godine, kada je Koneri bio samo honorarni glumac, a naredne godine je započeo svoju profesionalnu karijeru.

Devet godina kasnije se dogodio ''Dr. No'', prvi od filmova iz serijala o 007 agentu. Šon Koneri je sedam puta glumio Džejmsa Bonda, po čemu je izjednačen na prvom mestu liste sa Rodžerom Murom.

(Kurir sport/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track