KORONA MENJA PLANOVE: Umesto u 12, moglo bi da se igra samo u OVOJ zemlji!
Foto: Profimedia

šuška se, šuška

KORONA MENJA PLANOVE: Umesto u 12, moglo bi da se igra samo u OVOJ zemlji!

Fudbal -

Evropska fudbalska federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva idućeg leta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio plan.

EVRO se trebao održati ovoga leta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, takmičenje je odloženo za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Evropi sve više komplikuje, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Jermenije u u regionu Nagorno-Karabaha.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a najozbiljniji je onaj o organizaciji EVRA u Rusiji koja se već prošlog leta ponudila za domaćinstvo, ali je UEFA odlaganjem kupila vreme koje polako ponovo curi.

Iza Rusije je odlično organizovano Svetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je saopštio Kremlj redovno se preispituju.

EVRO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glasgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track