OVA DEVOJKA JE TRČALA ZA JUNAKE SA KOŠARA: Nevena je prešla 25 kilometara za 108 heroja koji su dali život za otadžbinu!
Foto: Printskrin/Facebook

podvig

OVA DEVOJKA JE TRČALA ZA JUNAKE SA KOŠARA: Nevena je prešla 25 kilometara za 108 heroja koji su dali život za otadžbinu!

Fudbal -

Mlada atletičarka iz Zubinog Potoka kao i nekoliko stotina sportista iz Srbije danas su posvetili trku palima za Kosovo i Metohiju

Nevena Baščarević, mlada atletičarka sa Kosova i Metohije iz mesta Zubin Potok, istrčala je stazu dugačku 25 kilometara, u slavu i čast heroja sa Košara.

Danas su širom Srbije sportisti trčali u slavu, zahvalnost i večno sećanje na 108 vojnika koji su dali živote za otadžbinu 1999. godine, kao i za one preživele junake.

- Kao i svaki sportista i ja uvek težim nečemu novom i radujem se izazovima. U čast naših heroja sa Košara isplanirala sam stazu u dužini od 25 kilometra i istrčala je punim srcem - rekla je Nevena i dodala:

- Osećaj je bio prelep i neverovatan. Ljudi koji su čuvali naša ognjišta su dokazani heroji, pa je ovo najmanje što sam mogla da uradim njima u čast, jer srce heroja zauvek živi, ne mogu da ga ubiju, srce heroja kuca večno, samo za Srbiju!

foto: Printskrin/Facebook

Nevena Baščarević imala je i poruku posle trke:

- U čast heroja sa Košara! U čast 2.000 vojnika! U čast njih 108 koji su se borili pod zastavom Srbije i izgubili život za sveto Kosovo i Metohiju. Za svetinje, Gračanicu i Gazimestan, za srpsko Kosovo, a posebno za svog strica Milorada Meda Baščarevića koji je na sreću preživeo sav taj pakao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track