Svi uz Orlove

SRBIJA UOČI ODLUČUJUĆEG MEČA! Može li naša reprezentacija do plasmana na EP, evo šta kažu sportski novinari (KURIR TELEVIZIJA)

Fudbal -

Fudbalsku reprezentacije Srbije očekuje u četvrtak odlučujući meč sa Škotskom, a ulog je plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija nikada nije igrala to takmičenje, a kao Jugoslavija smo poslednji put nastupili 2000. godine.

Šta su izazovi i koja je cena koju bismo sportski platili ako bi plasman izostao i ovoga puta, a šta bi za nacionalni fudbal značilo učešće, razgovarali smo u emisiji "Usijanje dana" sa sportskim novinarima Milošem Topalovićem i Milošem Bjelinićem.

"Utakmica uopšte nije tako naivna, iako Škoti nisu po nekim merilima jaka reprezentacija. Treba da budemo optimistični, posebno što se igra na našem terenu", kaže Topalović.

Sa druge strane Bjelinić smatra da bi nam bilo lakše da igramo u Škotskoj.

"Naša reprezentacija je navikla da sve veće rezultate koje je u prošlosti imala nije ostvarila u Beogradu. Videli smo i protiv Norveške da smo tamo funkcionaisali jako dobro. Mi se pitamo ovde, Škotska se ne pita ništa", rekao je Bjelinić.

Topalović je mišljenja i da je najveći problem naše reprezentacije što se sutrašnjeg meča tiče taj što Škoti nemaju neke "ekstra" igrače, na koje će Srbija da se fokusiramo kao protiv Norveške.

"Ovde mi ne znamo sa koje strane će da preti velika opasnost", istakao je Topalović.

Bjelinić kaže da nas je u prošlosti najviše koštalo to što smo umeli te "unapred" dobijene utakmice umeli da izgubimo.

"Naš mentalitet u takvim situacijama nije dobar i protiv toga moramo da se izborimo tako što će naši igrači biti maksimalno borbeni, u ovom slučaju baš onakvi kakvi su Škoti", zaključio je Bjelinić.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track