PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE U DRESU SA BROJEM 10 DOČEKAO FUDBALERE: Doneli ste pobedu koju makedonska istorija do sada ne pamti!
Foto: Printscreen Youtube/ Redakcija Ekipa

MAKEDONCI SE PLASIRALI NA EP

PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE U DRESU SA BROJEM 10 DOČEKAO FUDBALERE: Doneli ste pobedu koju makedonska istorija do sada ne pamti!

Fudbal -

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, i prvi vicepremijer, Artan Grubi, dočekali su rano jutros na granici s Kosovom makedonske fudbalere na povratku iz Tbilisija, gde su se pobedom nad Gruzijom prvi put izborili za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kako je saopštila Vlada, Zaev, Grubi i direktor Agencije za mlade i sport, bivši rukometni reprezentativac Naumče Mojsovski, su s npvinarima oko 4.30 na Graničnom prelazu "Blace" dočekali fudbalere koji su iz Tbilisija doleteli u Prištinu.

Premijer Zaev je reprezentativce Severne Makedonije i stručni štab dočekao u dresu s brojem 10 na ledjima i natpisom "Pandev", u kojem se i pozdravio sa kapitenom i strelcem pobedničkog gola Goranom Pendevom.

foto: Profimedia

Premijer je istakao da je "velika radost preplavila celu zemlju" zbog pobede i istorijskog plasmana fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

"Ovu radost su doneli makedonski fudbalski junaci koji su ostavili srce na terenu u Tbilisiju i doneli pobedu koja makedonska istorija do sada ne pamti, kojom će makedonska fudbalska reprezentacija učestovati na Evropskom prvenstvu", rekao je on.

foto: Printscreen Youtube/ Redakcija Ekipa

"Jedan gol za sve, jedna pobeda za sve. Tako je kada zajedno igraju Makedonci, Albanci, Turci… U istim dresovima, pod istom zastavom i za zajedničku otadžbinu", rekao je Zaev na dočeku fudbalera.

Vlada u Skoplju je sinoć, pošto je Severna Makedonija u Tbilisiju pobedila Gruziju sa 1:0, odlučila da sve fudbalere i članove stručnog štaba nagradi sa po 10.000 evra, a gradjani Skoplja su izašli na ulice automobilima i trubljenjem proslavili prvi plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

foto: Printscreen Youtube/ Redakcija Ekipa

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track