FUDBALSKOG HULKA SE PLAŠE SVI IGRAČI: Sudiji snagatoru NIKO NE SME DA PRIGOVORI! I najprljaviji su pored njega kao bebe FOTO
Foto: Profimedia

PRPA, BATO

FUDBALSKOG HULKA SE PLAŠE SVI IGRAČI: Sudiji snagatoru NIKO NE SME DA PRIGOVORI! I najprljaviji su pored njega kao bebe FOTO

Fudbal -

Pojava Andersona Daronka, fudbalskog sudije iz Brazila, ponovo je popularna na društvenim mrežama.

Najjači sudija na svetu svojim izgledom zastrašuje one koji pomisle da prigovore, a kamoli da se posvađaju zbog odluke koja im se ne sviđa.

Ovaj četrdesetjednogodišnji Brazilac sudi fudbalske mečeve u visokim rangovima takmičenja od 2011. godine.

Trenirao je rukomet, a potom se posvetio suđenju u drugom sportu - fudbalu. Pritom je redovno išao u teretanu, pa izgleda kao od brega odvaljen.

U jednom trenutku je toliko nabacio mišićnu masu da je prelazio maksimalnu težinu koju je FIFA propisala za arbitre njegove visine (188 cm). Međutim, njegov problem nisu bile masne naslage, već mišići. Nakon toga je počeo više da primenjuje kardio-treninge.

Brazilska fudbalska federacija svojevremeno ga je uvrstila među pet najboljih arbitara te zemlje.

Pored utakmica u Brazilu, sudi i na mečevima Kopa Libertadores, odnosno Lige šampiona Južne Amerike, kao i na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Daronko i 'nemoćni' Suarez
Daronko i "nemoćni" Suarezfoto: Profimedia

Susretao se sa svakakvim profilima fudbalera i sa svima može da izađe na kraj. Čak ni jedan od bezobraznijih, Luis Suarez, nije imao šanse protiv Daronka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track