ZARAĐUJE 14 MILION EVRA GODIŠNJE, A MORA DA SPAVA NA BETONU: Slavnom fudbaleru ne pomaže ni veliko bogatstvo
Foto: Profimedia

ZARAĐUJE 14 MILION EVRA GODIŠNJE, A MORA DA SPAVA NA BETONU: Slavnom fudbaleru ne pomaže ni veliko bogatstvo

Fudbal -

Napadač Arsenala i reprezentacije Gabona Pjer Emerik Obamejang (31) godinama je jedan od najboljih napadača na svetu, a svoj kvalitet naplaćuje 14.5 miliona evra godišnje.

I to bez bonusa.

Ipak, u kritičnim situacijama Obamejangu ne pomaže ni toliko bogatstvo. Iako je toliko bogat da bi mogao da kupi avion, ili hotel, Gabonac je noć na aerodromu u Gambiji proveo tako što je spavao na stolicama i betonu.

Obamejang je morao da zaboravi na sav luksuz koji uživa u Londonu, jer je kao i drugi članovi reprezentacije Gabona morao da sačeka test na koronu kako bi ušao u Gambiju. Ta zemlja ima propis da negativan test na Kovid-19 mora da bude star najviše 48 sati, pa su na aerodromu u Banjulu fudbalerima Gabona oduzeli pasoše kako bi izvršili proveru. Fudbaleri nisu smeli da napuste zgradu aerodroma, pa su tu dočekali jutro i testiranje.

Obamejang ovu situaciju nije mirno primio. Napao je Afričku kuću fudbala (CAF) na društvenim mrežama.

-Ovo nas neće demotivisati. Ali želimo da CAF preuzme odgovornost. U 2020. želimo da Afrika napreduje, a ovako nećemo to da napravimo - napisao je napadač Arsenala.

Problem za Gabon predstavlja činjenica da s istog dana morali na teren protiv Gambije. Gabon u okviru grupe D vodi sa sedam bodova ispred Gambije koja ima četiri boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track