GOREO JE GRAD ZA MARADONU Legendarni El Pibe je u ovom gradu ostavio NEIZBRISIV TRAG: Dirljive scene iz Italije obišle čitav svet!
Foto: Profimedia

zauvek će živeti u napulju

GOREO JE GRAD ZA MARADONU Legendarni El Pibe je u ovom gradu ostavio NEIZBRISIV TRAG: Dirljive scene iz Italije obišle čitav svet!

Fudbal -

Neverovatan broj navijača Napolija izašlo je na ulice grada kako bi odali počast legendi kluba - Dijegu Armandu Maradoni

Maradona u Napulju ima status božanstva.

Kada se svetom proširila vest da nas je u 60. godini napustio jedan od najvećih fudbalera u istoriji, navijači Napolija počeli su da izlaze na gradske ulice kako bi odali počast svom idolu.

Veliki broj ljudi okupio se ispod murala posvećenog legendi kluba. Navijači su palili sveće i baklje da osvetle lik velikog El Pibea. Napulj je postao grad suza.

1 / 5 Foto: Profimedia

Status božanstva Maradona je stekao pošto je Napoliju doneo jedine dve titule u istoriji kluba i to u periodu duboke političke i ekonomske podele Italije na bogati sever i siromašni jug.

Maradona je za Napoli igrao od 1984. do 1991. godine.

Maradona se odmah uklopio u sredinu, prijao mu je taj prgav, skroman i fanatičan duh Napolitanaca. Pre njegovog dolaska bili su nebitna ekipa, a onda su postali dostojan konkurent snažnim timovima sa severa.

Kada su 1987. uspeli da osvoje svoju prvu šampionsku titulu u gradu je nedeljama bilo vanredno stanje. Samo su kafići radili, grad nije spavao, slavilo se i dan i noć.

Dijego je Napoliju doneo de Serije A, Kup, Superkup Italije i Kup UEFA.

Stadion San Paolo, dom fudbalera Napolija, ubuduće će nositi ime Dijega Armanda Maradone

Predsednik italijanskog kluba Aurelio de Laurentis je ranije u sredu potvrdio da će biti razmotrena ideja da ime stadiona bude preimenovano, a samo nekoliko časova kasnije stigla je i potvrda.

Reflektori na stadionu bili su upaljeni tokom noći u Dijegovu čast.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track