OTKRIVENO ŠTA JE MARADONA  PIO PRED SMRT! Sprema se HAOS u Argentini: Da li je Dijegu zbog toga stalo SRCE?
Foto: Profimedia

ISTRAGA

OTKRIVENO ŠTA JE MARADONA PIO PRED SMRT! Sprema se HAOS u Argentini: Da li je Dijegu zbog toga stalo SRCE?

Fudbal -

Prošlo je već skoro nedelju dana od smrti legendarnog Dijega Maradone, a i dalje sve u vezi njega u cetru pažnje svetske javnosti.

Prema najnovijim informacijama iz Argentine Maradona je neposredno pred smrt uzeo koktel lekova koji je mogao da mu uzrokuje štetu na srcu.

U pomenutom koktelu medikamenata bilo je antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja, tvrde argentinski mediji.

Pojavila se još i informacija kako su lekari otkrili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i bude uvećan, ali ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela.

Spisak lekove koje je dobio Maradona objavljen je u izveštajima u Argentini, za koje se tvrdi kako potiču iz medicinskih kartona koji su sada kod državnih tužilaca, zbog istrage oko svih okolnosti ovog događaja.

foto: AP

Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", navodno je uključen i lek "Naltrekson" koji se koristi i za lečenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafakin" koji se koristi za napade panike, "Lurasidon" koji pomaže sa oslobađanje nervore i stomačni zaštitnik "Omeprazol" uz kompleks vitamina B.

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

"Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promenio na drugi. Bilo je dosta mešanja antidepresiva i antipsihotika... Nekoliko ovih lekova, primera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin... imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije", rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track