Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO Domenek kandidat za selektora „Orlova“! Čuveni Francuz za Kurir: O Srbiji vredi razmisliti jer ima ogroman potencijal
Foto: Profimedia

šta kažete

EKSKLUZIVNO Domenek kandidat za selektora „Orlova“! Čuveni Francuz za Kurir: O Srbiji vredi razmisliti jer ima ogroman potencijal

Fudbal

Trener, koji je doveo „trikolore“ u finale Mundijala 2006, iskočio u prvi plan da nasledi Ljubišu Tumbakovića

Remon Domenek, nekadašnji selektor Francuske, glavni je kandidat za klupu „orlova“, ekskluzivno saznaje Kurir!

Čovek koji je sedam godina bio predvodnik „trikolora“ i, između ostalog, odveo ih do finala Mundijala, isplivao je u prvi plan u trci za mesto selektora Srbije. Poznato je da rukovodstvo FSS želi stranog stručnjaka, pa je opcija sa iskusnim Francuzom potpuno realna.

foto: Profimedia

Kurir je za to dobio i ekskluzivnu potvrdu lično od Domeneka!

- Srbija ima potencijal i kao takva svakako zaslužuje da se razmisli o tom pozivu. Nema sumnje da je vašoj reprezentaciji mesto daleko iznad onog gde se sada nalazi - izjavio je Domenek ekskluzivno za naš list.

Za više informacija o Domenku pozvali smo Aleksandra Rakića, njegovog saradnika iz Udruženja francuskih trenera.

foto: Profimedia

- Remon je sjajna osoba, pre svega. Trenutno je predsednik Udruženja fudbalskih trenera Francuske (UNECATEF), a zbog porodice nije želeo da ide u azijske i afričke zemlje da predvodi njihove državne timove. Poziv iz Srbije, ipak, daleko je drugačiji - rekao nam je Rakić.

Za selektora Remon Domenek bolja opcija od Arsena Vengera

Arsen Venger bio je prvi izbor rukovodstva FSS, ali iskusni Francuz nikada nije radio kao selektor i nije bilo očekivano da u 72. godini promeni trenersku orijentaciju sa klupske na reprezentativnu. S druge strane, Domenek ima 18-godišnje iskustvo na poziciji selektora mlade i seniorske reprezentacije Francuske i to mu je velika prednost.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja