ISPLIVALA PRIČA O ŠOKANTNOM NAPADU NA MARADONU Malo je falilo da zbog LUDAKA SA AERODROMA svet ne vidi čuvenu BOŽJU RUKU!
Foto: Profimedia

OVO NISTE ZNALI

ISPLIVALA PRIČA O ŠOKANTNOM NAPADU NA MARADONU Malo je falilo da zbog LUDAKA SA AERODROMA svet ne vidi čuvenu BOŽJU RUKU!

Fudbal -

Legendarni Dijego Armando Maradona ispisao je istoriju fudbala na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, kada je na impresivan način doneo svojoj Argentini šampionsku titulu.

Gol veka i legendarna "Božja ruka" protiv Engleske obeležili su Maradoninu blistavu karijeru, ali i sam fudbal u 20. veku.

Verovali ili ne, malo je nedostajalo da istorija bude drugačija.

Malo je falilo da legendarni El Pibe zbog jednog sramnog napada propusti čuveni Mundijal u Meksiku.

Nakon tri godine pauze Maradona se priključio reprezentaciji 1985. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Na početku kvalifikacija Gaučosi su igrali na gostovanju u Venecueli. Kada su sleteli na aerodrom u San Kristobalu nastao je opšti haos. Masa ljudi želela je da vidi najveću zvezdu svetskog fudbala, međutim, u jednom momentu stvari su izmakle kontroli.

Jedan huligan probio se kroz masu i snažno šutnuo Dijega u koleno, kako bi ga sprečio da igra protiv Venecuele.

"Ku**in sin me pogodio pravo u meniskus", rekao je Maradona.

Ludak sa aerodroma napravio je ozbiljan problem Argentincu. Od bolova El Pibe nije mogao da spava, ali je odlučio da ipak zaigra i uspeo je da postigne dva gola i donese trijumf svom timu.

foto: Printskrin/Youtube

Međutim, kako su kvalifikacije odmicale bol je bio sve jači. Poslednja dva meča Gaučosi su igrali sa Peruom. U Limi su izgubili i trebao im je nerešen ishod u poslednjem kolu kako bi izborili plasman na SP. Peru je imao prednost 2:1 na 10 minuta do kraja meča. Maradona se vukao po terenu, bolovi u desnom kolenu bili su neizdrživi.

"Bio sam razoren psihički jer sam se vukao po terenu sa prokletim desnim kolenom. Silno sam želeo da postignem gol, ali sam bio nemoćan", rekao je tada Maradona.

Srećom, Gareka je uspeo da izjednači i odvede Argentinu na Mundijal.

"Ovako će se i Svetsko prvenstvo završiti po nas... Patićemo, ali i osvojiti na kraju" rekao je tada Maradona.

Njegove reči obistinile su se godinu dana kasnije. Argentina je u finalu Svetskog prvenstva savladala Nemačku, a Dijego je proglašen za najboljeg igrača Mundijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track