BENZEMA ODVEO REAL U OSMINU FINALA LŠ: Bajern srušio snove Marku Nikoliću o evropskom proleću! Inter ispao iz Evrope VIDEO
Foto: EPA

sjajno veče

BENZEMA ODVEO REAL U OSMINU FINALA LŠ: Bajern srušio snove Marku Nikoliću o evropskom proleću! Inter ispao iz Evrope VIDEO

Fudbal -

Kompletirano je poslednje kolo grupne faze Lige šampiona.

REZULTATI MEČEVA:

Bajern - Lokomotiva 2:0,

Inter - Šahtjor 0:0,

Mančester siti - Marsej 3:0,

Omilijakos - Porto 0:2,

Real Madrid - Borusija Mehengladbah 2:0,

Salzburg - Atletiko Madrid 0:2.

foto: EPA

Okončane su sve utakmice grupne faze Lige šampiona.

Fudbaleri Real Madrida su na svom terenu pobedili Borusiju iz Menhengladbaha sa 2:0, i tako se kao prvi u Grupi B plasirali u osminu finala Lige šampiona.Golove za Real je postigao Karim Benzema u devetom i 32. minutu.

Borusija iz Menhengladbaha je i pored poraza zadržala drugo mesto u grupi, i plasirala se u osminu finala Lige šampiona.

U tome su joj pomogli Inter i Šahtjor koji su večeras u Milanu odigrali nerešeno 0:0.

Šahtjor je ovim remijem izborio treće mesto, sa istim brojem bodova kao i Borusija, ali lošijim skorom u medjusobnim duelima, pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

Inter je završio kao poslednji u grupi i oprostio se od takmičenja u Evropi.

Real je osvojio prvo mesto sa 10 bodova, Borusija je druga sa osam, koliko ima i Šahtjor na trećoj poziciji, dok je Inter završio na četvrtom mestu sa šest bodova.

Parovi osmine finala biće odredjeni žrebom, 14. decembra.

foto: EPA

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona, pošto su u Salcburgu pobedili istoimenu ekipu sa 2:0, u utakmici šestog kola Grupe A Lige šampiona.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Mario Hermoso u 39. minutu, a u samom finišu meča, u 86. minutu, drugi gol za "jorgandžije" postigao je Janik Karasko.

U drugom meču grupe u Minhenu vidjen je isti rezultat, a pobedu je odneo Bajern nad Lokomotivom iz Moskve.

Gol kojim je bavarska ekipa povela postigao je Niklas Šule u 63. minutu, nakon centaršuta iz kornera, a konačan rezultat na meču je postavio Erik Čupo-Moting u 80. minutu.

Na tabeli Grupe A, Bajern na prvoj poziciji ima 16 bodova, dok je Atletiko drugi sa devet bodova. Ekipa Salcburga je treća sa četiri osvojena boda i preseliće se u Ligu Evropa, dok Lokomotiva, koju sa klupe vodi srpski trener Marko Nikolić, zauzima četvrto mesto sa tri boda.

foto: EPA

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras ekipu Marseja sa 3:0, dok je Porto bio bolji od Olimpijakosa sa 2:0, u utakmicama poslednjeg kola grupe C Lige šampiona.Siti je zauzeo prvo mesto u grupi, dok je Porto obezbedio drugo, kolo pre večerašnjih mečeva. Treće mesto u grupi i nastavak takmičenja u Ligi Evropa obezbedio je Olimpijakos, dok je Marsej završio takmičenje u Evropi.

Mančester siti je osvojio prvo mesto sa 16 bodova, Porto drugo sa 13, dok su Olimpijakos i Porto osvojili po tri boda.

Olimpijakos je uspeo da zadrži treće mesto, zbog boljeg skora u medjusobnom duelu sa Marsejom.

Siti je kao domaćin savladao Marsej sa 3:0, a golove su postigli Feran Tores u 48, Serhio Aguero u 77. i Rahim Sterling u 90. minutu.

U drugom meču u grupi, Porto je u gostima pobedio Olimpijakos sa 2:0 golovima Otavija u 10. minutu iz penala i Mateusa Uribea u 78. minutu.

Olimpijakos je od 79. minuta igrao sa igračem manje, nakon što je drugi žuti karton dobio Ruben Semedo.

Parovi osmine finala biće odredjeni žrebom, 14. decembra.

foto: EPA

Kraj!

90. minut - Sterling postiže treći pogodak za Siti.

86. minut - Karasko osigurava pobedu Atletika u Salzburgu.

80. minut - Čupo Moting duplira prednost Bajerna protiv Nikolićeve Lokomotive.

77. minut - Uribe duplira prednost Porta u Pireju.

77. minut - Aguero je ušao u igru i odmah zatresao mrežu protivnika.

63. minut - Bajern vodi protiv Nikolićeve Lokomotive golom Šulea.

48. minut - Feran Tores donosi prednost Sitiju protiv Marseja.

Okončana su prva poluvremena na svim utakmicama.

42. minut - Luka Modrić je pogodio za Rela, ali je gol poništen posle gledanja vara.

39. minut - Hermoso donosi prednost Ateliku u Salzburgu.

32. minut - Real ima dva gola prednost, ponovo je stralac Benzema.

10. minut - Porto je sa penala poveo u Pireju.

9. minut - Real vodi golom Benzeme protiv Mehengladbaha.

1. minut - Počele su utakmice u terminu od 21 čas.

REZULTATI MEČEVA:

Ajaks - Atalanta 0:1,

Midtjeland - Liverpul 1:1.

PSŽ - Bašakšehir 5:1.

Fudbaleri Atalante plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Ajaks sa 1:0, u poslednjem šestom kolu grupne faze.

Atalanti je bio dovoljan i bod, kako bi sačuvala drugo mesto u grupi, dok je Ajaksu odgovarala samo pobeda. Ajaks će, kao treći u grupi, takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

Pobedu Atalanti je doneo Luis Murijel golom u 85. minutu. On je izašao sam ispred golmana i rutinski prebacio loptu preko njega.

Ajaks je od 79. minuta igrao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Rajan Gravenberh.

U osminu finala, kao prvi u Grupi D, prošao je Liverpul, koji je večeras sa Mitdjelendom u gostima odigrao nerešeno 1:1.

Liverpul je poveo nakon samo 55 sekundi meča, golom Mohameda Salaha, posle velike greške odbrane Midtjelenda. Ovo je najbrži gol koji je Liverpul postigao u evropskim takmičenjima, a Salah je sa 22 gola ujedno i najbolji strelac "crvenih" u Ligi šampiona.

Midtjelend je do izjednačenja stigao u 62. minutu golom Aleksandera Šolca iz penala.

Liverpul je zauzeo prvo mesto u grupi sa 13 bodova, Atalanta je osvojila 11, Ajaks sedam, dok je Midtjelend upisao dva boda i kao poslednji u grupi završio takmičenje u Evropi.

Parovi osmine finala biće odredjeni žrebom, 14. decembra.

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su danas na svom terenu ekipu Bašakšehira sa 5:1, u nastavku utakmice šestog kola Grupe H Lige šampiona.

Meč je juče prekinut u 14. minutu nakon što je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa. U dogadjaju bez presedana u Ligi šampiona igrači obe ekipe su posle toga napustili teren, a meč je prekinut pri rezultatu 0:0.

Igrači oba tima pred današnji nastavak utakmice na zagrevanju nosili dresove sa natpisom "Ne rasizmu", a zatim su kleknuli na kolena zajedno sa zvaničnicima meča, što se smatra porukom protiv rasizma.

Domaća ekipa je povela golom Nejmara u 21. minutu, a isti igrač je u 38. minutu povećao rezultat na 2:0.

U sledećem napadu domaće ekipe gol je postigao Mičel Baker, ali je poništen nakon pregledanja VAR-a zbog ofsajd pozicije.

Medjutim u toku te akcije napravljen je prekršaj nad Nejmarom, nakon kojeg je dosudjen penal za domaće u 42. minutu, a precizan je bio Kilijan Mbape.

U drugom poluvremenu vidjena su još tri gola, prvo je Nejmar u 50. minutu postigao svoj treći gol na meču, da bi sedam minuta kasnije jedini gol za tursku ekipu postigao Mehmet Topal.

Mbape je svoj drugi gol na meču postigao u 62. minutu i tako postavio konačan rezultat 5:1 za Pari Sen Žermen.

Na tabeli Grupe H francuska ekipa je završila na prvom mestu sa 12 osvojenih bodova, Lajpcig je drugi sa istim brojem bodova i lošijim medjusobnim skorom, na trećem mestu je Mančester junajted sa devet bodova koji nastavlja takmičenje u Ligi Evropa, a na poslednjem mestu je ekipa Bašakšehira sa tri boda.

Okončane su utakmice u terminu od 21 čas.

85. minut - Murijel donosi prednost Atalanti u Amsterdamu, Tadić i drugari u Ligi Evope.

Okončana je utakmica u Parizu ubedljivom pobedom PSŽ-a.

79. minut - Drugi žuti karton za Grvanberga, Ajaks do kraja meča sa igračem manje.

62. minut - Šolc sa penala donosi egal Dancima protiv Liverpula.

62. minut - Mbape postiže peti pogodak za PSŽ na meču, a svoj drugi.

57. minut - Topal postiže utešni pogodak za Turke u Parizu.

50. minut - Treći pogodak Nejmara na meču.

42. minut - Mbape postiže treći pogodak za PSŽ.

39. minut - Het-trik Nejmara, ali jegol poništen zbog VARA.

38. minut - Nejmar udvostručuje prednost Parizažana.

21. minut - Nejmar donosi prednost Parižanima.

2. minut - Liverpul već vodi u Danskoj golom Salaha.

1. minut - Utakmice su počele.

Sastavi:

foto: Flashscore
foto: Flashscore

Od 19 časova snage će odmeriti Ajaks i Atalanta koji će u direktnom okršaju odlučiti ko ide u nokaut fazu. Već ranije plasman u narednu rundu obezbedio je Liverpul, dok je Midtjeland izgubio sve šanse da se bori za plasman u evropsko proleće.

Takođe, večeras bi trebalo da bude nastavljena utakmica PSŽ-Bašakšehir koja je sinoć prekinuta zbog rasističke uvrede 4. arbitra.

Najzanimljivije svakako će biti u grupi B gde sve ekipe imaju šansu za prolaz dalje. Snage će odmeriti Inter i Šahjtor, kao i Menehengladbah i Real.

Srpski stručnjak Marko Nikolić imaće šanse da prođe u eliminacionu fazu Lige šampiona ukoliko u Minhenu savlada favorizovani Bajern koji je već izborio plasman u narednu rundu takmičenja. Za to mesto boriće se i Atletiko Madrid i Salzburg u direktonm okršaju.

U grupi C poznato je ko će ići dalje, samo nije još poznato ko će izboriti plasman u Ligu Evrope. Za to mesto boriće se Marsej i Olimpijakos koji imaju jednak broj bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track