GOLMAN SRBIJE VRAĆA SE NA OSTRVO: Veliki Seltik želi Marka Dmitrovića! I španski klubovi u igri!
Foto: Beta

škotska zove

GOLMAN SRBIJE VRAĆA SE NA OSTRVO: Veliki Seltik želi Marka Dmitrovića! I španski klubovi u igri!

Fudbal -

Čuvar mreže srpske fudbalske reprezentacije mogao bi na leto da se preseli u Glazgov

Marko Dmitrović je u kontinuitetu jedan od najboljih golmana u španskom fudbalskom prvenstvu, popularnoj La ligi. Sjajne partije u dresu Eibara privukle su pažnju sportskog menadžmenta Seltika.

foto: Ultras-tifo.net

Bivši fudbaler Seltika Mark Vilson uradio je podkast za klupske medije i potvrdio informaciju lista "Dejli star" da Seltik želi Srbina na golu. Partije koje je ove sezone pružio na golu Kelta iz Glazgova Grk Vasilis Barkas bile su kriminalne, iako je plaćen AEK-u čak 5.500.000 evra.

- Što se tiče transfera, informacija koju smo čuli i za koju imamo potvrdu je da se traži novi golman, a u pitanju je Marko Dmitrović iz Eibara. On je Srbin koji ima 28 godina i na leto mu ističe ugovor, ali ne bi bilo iznenađenje da klub proba već u januaru da ga dovede - rekao je Vilson.

foto: EPA/JUAN HERRERO

Marko Dmitrović (28) izdanak je Omladinske škole Crvene zvezde u kojoj nikada nije dobio šansu. Preko Mađarske i kluba Ujpešt, stigao je do Engleske 2016. godine, kada je u Čempionšipu čuvao mrežu Čarlton Atletika. Upravo ta sezona donela je Dmitroviću selidbu u Španiju, prvo u Alkorkon u Segundi, a onda i u Eibar čiji gol brani već tri godine u elitnom rangu.

Ni španski klubovi nisu imanu na sjajne partije reprezentativnog čuvara mreže Srbije. Prošlog leta za Marka Dmitrovića raspitivali su se Atletiko Madrid, Valensija i Sevilja. Srbin na leto postaje slobodan u izboru nove sredine, samim tim i vrlo interesantan najboljim evropskim klubovima.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track