STADION U LESKOVCU DOBIJA IME PO HEROJU SA KOŠARA: Dubočica će čuvati uspomenu na Radoša Cerovića!
Foto: Printscreen

peticija

STADION U LESKOVCU DOBIJA IME PO HEROJU SA KOŠARA: Dubočica će čuvati uspomenu na Radoša Cerovića!

Fudbal -

Inicijativa da novi stadion fudbalskog kluba sa juga Srbije nosi ime po heroju koji je nosio dres Dubičice

Žitelji Leskovca pokrenuli su inicijativu i potpisivanje peticije, kako bi novi fudbalski stadion poneo ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara.

Leskovčani se nadaju da će tamošnji fudbalski klub Dubočica od 2021. godine, kada je planirano otvaranje novog stadiona, igrati na zdanju koje će nositi ime po Radošu Ceroviću, pripadniku 63.padobranske brigade.

foto: Printskrin/Instagram

Radoš Cerović je bio fudbaler Dubočice, a tokom vojnog roka kao padobranac poslat je na Kosovo i Metohiju u rejon karaule Košare. U okršaju sa albanskim teroristima UČK Radoš Cerović poginuo je 28. jula 1998. godine. Sa njim, tog dana ginu legendarni major Goran Ostojić, načelnikom štaba 63. padobranske brigade, vodnik prve klase Srđan Stančetić i rezervni vodnik prve klase Dragan Dušanić.

foto: Printscreen

Pre dve godine u Leskovcu je odigrala memorijalna utakmica u Radoševu čast na starom stadionu Dubočica i to je prvi put da je Leskovac pomenuo Radoševo ime na ovakav način. Inicijative za dodelu imena ulice u njegovom rodnom gradu nije bilo, iako je od njegove pogibije prošlo već 22 godine. Počast su mu odali mu veterani 63.padobranske brigade iz Niša, na čiju inicijativu je grad Niš dao ime ulici po leskovačkom heroju Radošu Ceroviću.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track