AKTERI RASISTIČKOG SKANDALA NA MEČU LIGE ŠAMPIONA, OPET U CENTRU PAŽNJE: Evo šta su uradili rumusnki sudija i fudbaler Bašakšehira
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

nova runda

AKTERI RASISTIČKOG SKANDALA NA MEČU LIGE ŠAMPIONA, OPET U CENTRU PAŽNJE: Evo šta su uradili rumusnki sudija i fudbaler Bašakšehira

Fudbal -

Rasistički skandal koji je prekinuo utakmicu fudbalske Lige šampiona PSŽ – Bašakšehir, kada je četvrti sudija Sebastijan Koltesku nazvao Pjera Veboa "crncem", dobio je nastavak.

Podsetimo, tada je najburnije reagovao fudbaler turskog timaSenegalac Demba Ba, koji je oštro stao u odbranu člana stručnog štaba.

Nekoliko dana kasnije, došlo je do njihovog pomirenja i to uz medijaciju Osmana M'Dijaea, senegalskog fudbalera koji je igrao u Rumuniji i poznaje obojicu aktera skandala koji je u 12. minutu prekinuo meč..

"Veliki sam ljubitelj mira. I Koltesku i Demba su me nazvali nakon što su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum. Znam kakvi su Rumuni, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom"; rekao je N'Dijae, a preneo rumunski novinar Emanuel Rosu.

Kako je rekao, Ba nije optužio Kolteskua za rasizam, već je samo tražio objašnjenje zbog čega je tamnoputog čoveka nazvao "crnac", a belopute osobe ne oslovljava sa "belac".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track