JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U SRPSKOM SPORTU: Zoltan Sabo preminuo u 49. godini života
Foto: Printskrin

IN MEMORIAM

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U SRPSKOM SPORTU: Zoltan Sabo preminuo u 49. godini života

Fudbal -

Trener fudbalera TSC-a Zoltan Sabo preminuo je u 49. godini života.

Još jedna tragedija u srpskom sportu.

U 49. godini života preminuo je trener kluba iz Bačke Topole Zoltan Sabo.

Umro je u noći između ponedelja i utorka, a pretpostavlja se je uzrok smrti problem sa srcem.

"Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa", saopšteno je iz kluba.

foto: Starsport©

Sabo je započeo karijeru u mlađim kategorijama Jedinstva iz mesta Svetozar Miletić, da bi zatim prešao u Radnički iz Sombora. Seniorsku karijeru je počeo u Hajduku iz Kule sa kojim je u sezoni 1991/92. izborio plasman u prvu ligu SRJ. Nakon toga je četiri sezone proveo kao igrač Vojvodine. Sledi prelazak u beogradski Partizan gde je proveo takođe četiri sezone, tokom kojih je osvojio dva prvenstva i jedan kup.

Godine 2000. prelazi u korejski Suvon Samsung bluvings sa kojim je osvojio po dva puta Azijsku ligu šampiona i Super kup Azije, kao i po jednom korejski FA kup i Superkup. Iz Južne Koreje odlazi u Japan, gde tokom 2002. godine igra za Avispa Fukuoku. Sledi prelazak u mađarski Zalaegerseg, nakon čega postaje fudbaler AEK iz Larnake, gde osvaja kup Kipra u sezoni 2003/04. U sezoni 2004/05. nastupa za tadašnjeg drugoligaša Mladost iz Apatina, a poslednji klub mu je bio Cement iz Beočina.

foto: Starsport©

Prvi trenerski posao mu je bio u Kečkemetu, gde je bio asistent Tomislavu Siviću. Prvi samostalni posao je imao u Radničkom iz Sombora, a potom je u decembru 2011. preuzeo Hajduk iz Kule. Nakon toga je nekoliko godina bio pomoćni trener Zlatomiru Zagorčiću sa kojim je sarađivao u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu. U januaru 2016. je ponovo postao prvi trener i to novosadskog Proletera. U junu 2016. je preuzeo Jagodinu, ali se tu kratko zadržava pa ponovo preuzima Proleter. Od 2017. godine je sportski direktor TSC iz Bačke Topole, a leta 2018. je postao i trener, nakon smene Predraga Rogana.

Uveo je TSC prvo u Prvu ligu Srbije, pa onda u Superligu, napravio istorijski uspeh plasmanom u Ligu Evrope prošle sezone.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track