FUDBAL - MEŠAVINA MAGIJE I UMETNOSTI: Među deset najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji nema Mesija i Ronalda! UŽIVAJTE
Foto: Printscreen/Youtube

top lista

FUDBAL - MEŠAVINA MAGIJE I UMETNOSTI: Među deset najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji nema Mesija i Ronalda! UŽIVAJTE

Fudbal -

Za sve one koji se pitaju šta to narod vidi u fudbalu, odgovora ima milion. Ali jedan od njih je i taj da su na zelenom travnatom pravougaoniku na sjajan način spojene umetnost i magija.

Najbolji primeri ove tvrdnje du slobodni udarci. Čini nam se da je malo stvari koje tako mogu da "oduzmu dah" i budu tema za prepričavanje danima kao što su majstorije iz slobodnjaka.

Pred vama je lista od deset fudbalera koji su postigli najviše golova iz slobodnih udarac u istoriji fudbalske igre. Šta da vam kažemo? Uživajte u majstorijama koje su pred vama.

10. Marselinjo Karioka (59 golova), vezista iz Brazila koji se u Evropi nije proslavio, ali je u nogama imao magiju.

9. Rožerio Seni (59 golova), brazilski golman koji ostaje upamćen kao čuvar mreže sa najviše postignutih golova.

8. Ronald Kuman (60 golova), aktuleni trener Barselone umeo je da zadivi svet majstorijama iz slobodnjaka.

7. Ziko (62 gola), još jedna legenda iz Brazila, čovek koji je navijače Flamenga dovodio do ekstaze.

6. Maradona (62 gola), čovek koga ceo svet zna po umećima na terenu bio je neumoljiv iz slobondih udaraca.

5. Dejvid Bekam (65 golova), kada bi čuveni Englez namestio loptu za slobodan udarac, svi su znali da sledi nešto posebno.

4. Ronaldinjo (66 golova), najpoznatiji osmeh svetskog fudbala, pravi čarobnjak sa loptom, svaki njegov potez bio je pravo remek-delo

3. Viktor Legrotalje (66 golova) najbolji je argentinski izvođač slobodnjaka svih vremena, stadion Atletiko Gimantije nosi ime po njemu.

2. Pele (70 golova), jedan od najvećih fudbalera ikad izluđivao je rivale i preciznim šutevima sa svih distanci.

1. Žuninjo Preambukano (77 golova) oni koji nisu gledali omalenog Brazilca sigurno se čude, ali njegov spoj magije i umetnosti je apsolutno čaroban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track