Janković saopštio spisak mladih, nema debitanata

Orlići protiv Moldavije

Janković saopštio spisak mladih, nema debitanata

Fudbal -
Utakmica Srbije i Moldavije igraće se u utorak, 14. avgusta u 17.00 na stadionu u Jagodini

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković objavio je danas spisak fudbalera za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Moldavije.

Na spisku nema debitanata.

Na spisku su golmani: Branimir Aleksic (Spartak), Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović (Crvena zvezda); odbrambeni igrači: Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Volfsburg), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Filip Mladenović (Zvezda); fudbaleri sredine terena: Darko Lazović, Luka Milivojević (Zvezda), Vuk Mitošević (Vojvodina), Miloš Jojić, Saša Marković (Partizan), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Malbašić (Hofenhajm); napadači: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak), Luka Milunović (Zvezda), Ognjen Mudrinski (Jagodina).

"Neću da pričam o igračima koji nisu na spisku iz poštovanja prema onima koji su pozvani. Pratimo Vujadina Savića, Kataija, Alena Stevanovića, Danijela Aleksića, Bubala... Pratimo sve njih", jasan je Janković.

Selektor seniorske selekcije Siniša Mihajlović nedavno je kritikovao fudbalere Zvezde i Partizana zbog slabih partija na međunarodnoj sceni.

"Mi smo tim koji postoji već dve godine. Gledao sam ih i u boljim i u lošijim izdanjima, znam samo da se forma iz kluba često ne poklapa sa onom u reprezentaciji. Mi smo u stalnom kontaktu sa svim tim igračima, prolazili su oni i ranije kroz teške periode. Saša Marković je godinu dana bio na klupi, Lazar Marović je odjednom eksplodirao, Milunović i Milivojević su prosle zime iz manjih sredina prešli u veliki tim. Možda je najteže bilo Filipu Malbašiću koji je sa dvadeset godina sam otišao u inostransto".

"Svi smo mi učestvovali u resavanju tih problema, ali ne treba sada da ulazimo u balkanski sindrom i da ih zakopavamo, kao što ne treba ni posle dve utakice da pišemo da vrede 20 miliona. Čak mislim da su ove kritike manje stetne nego kad ih dižete u nebesa. Uostalom Zvezda i Vojvodina još nisu ispale iz Lige Evrope, Partizan ima šanse da dođe do grupe, jel to neuspeh? Ono što smo videli juče to je realnost, fudbalska mapa Evrope se menja i to moramo da shvatimo", zaključio je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track