MRKELA JE PRAVI, NE DAM NA SVOJE SARADNIKE - Terzić o sportskom direktoru, dolasku partizanovaca u klub i strancima!
Foto: Dado Đilas

vruće teme

MRKELA JE PRAVI, NE DAM NA SVOJE SARADNIKE - Terzić o sportskom direktoru, dolasku partizanovaca u klub i strancima!

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde tvrdi da je sam birao ljude sa kojima radi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da nikada neće dozvoliti da bilo ko proziva i vređa njegove saradnike u klubu.

Podsetio je alfa i omega crveno-belih da sportski direktor Mitar Mrkela trpi veliki pritisak od navijača Crvene zvezde na društvenim mrežama.

- Mrkela je jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji, jedan od najboljih sportskih direktora koji je Zvezda imala. Mudar, sa velikim iskustvom. Neshvatljivo mi je da neko kudi Mrkelu, a hvali sportske rezultate. Pa ko ih je napravio - zapitao se Zvezdan Terzić, a onda poentirao:

Mitar Mrkela
foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Ne želim da se svaljuje krivica na moje saradnike, niti da se neko od njih glorifikuje. Sve što se loše desi Zvezdi ja sam kriv, jer sam imao autonomiju u biranju ljudi sa kojima radim. Nijedan igrač se ne dovodi bez mene, jer ja kao generalni direktor ili Dejan Stanković kao šef stručnog štaba to možemo da stopiramo. Dok se ne usaglase šef stručnog štaba i sportski direktor, ja imam pravo veta kao generalni.

Crvenoj zvezdi je bio interesantan krilni fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević. Čak je mladić istakao da je kao dečak bio navijač Zvezde i da bi voleo da dođe na Marakanu, bez obzira što je prošao omladinsku školu Partizana i igrao za prvi tim crno-belih.

Veljko Birmančević
foto: Starsport©

- Znate za dogovor sa našim navijačima, koji je usledio posle dolaska Bosančića. Birmančević je sjajan igrač, ali da ne trošimo vreme više na tu priču. Igrao je za Partizan.

Objasnio je Terzić da svi stranci koji su igrali u Zvezdi nisu promašene investicije, već jednostavno nisu mogli da izdrže pritisak igranja u klubu koji traži "sve odmah i sad".

Radživ van La Para
foto: Starsport©

- Crvena zvezda je teška, zahtevna... Mnogi igrači ne mogu da se snađu pod pritiskom. Van La Para, Kanjas, Garsija... Sve su to dobri igrači, ali se nisu pronašli. Van La Para igra pet godina u Engleskoj, u Premijer ligi i Čempionšipu, pokazuje kvalitet u kontinuitetu... Izvanredan fudbaler, ali nije se snašao... U Crvenoj zvezdi se traži "sad i odmah", očekivanja su velika, a vremena je malo. I Kanjas i Garsija su igrali kvalifikacije Lige šampiona, izneli ogroman teret plasmana u grupnu fazu. I sada tvrdim da je Žander izvanredan igrač. Sad bi nam dobro došao, posebno ta njegova fizička moć - ocenio je Terzić.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track