PARTIZAN DO KRAJA NEDELJE DOBIJA DESNOG BEKA: Živković prva opcija, u opticaju još dva igrača!
Foto: Starsport

transfer PIJACA

PARTIZAN DO KRAJA NEDELJE DOBIJA DESNOG BEKA: Živković prva opcija, u opticaju još dva igrača!

Fudbal -

Do kraja nedelje očekuje se da FK Partizan dobiti prvo zimsko pojačanje.

Reč je o fudbaleru Voždovca Marku Živkoviću koji igra na poziciji desnog beka i dete je kluba iz Humske. Nezamenljiv je član prve postave kluba ''sa krova'' ove sezone i sjajnim igrama preporučio se sportskom sektoru crno-belih.

Iskusni desni bek ''zmajeva'' karijeru je započeo upravo u Humskoj, gde je posle šest godina u mlađim kategorijama i godinu dana kaljenja u Teleoptiku debitovao za prvi tim u maju 2013. na gostovanju Smederevu.

Marko Živković
foto: Starsport

Ni godinu dana kasnije došlo je do rastanka i Živković je stavio paraf na ugovor sa Vojvodinom. Usledile su inostrane epizode u Dunajskoj Stredi i Suduvi, pa povratak u Srbiju, tačnije Radnički iz Niša. Iste godine, 2019. odlučio je karijeru da nastavi u Voždovcu čiji dres i danas nosi. Ugovor sa ''zmajevima'' ističe mu u junu 2021. godine što ide u prilog crno-belima.

Živković bi trebalo da bude rezervna opcija za Aleksandra Miljkovića koji je ovog leta pojačao ''parni valjak''.

Ukoliko ne dođe do realizacije ovog transfera crno-beli su spremili rezervna rešenja. Sportski sektor iz Humske u kontaktu je sa nekoliko potencijalnih pojačanja među kojima su Nikola Aksentijević i Nikola Boranijašević koji se već nekoliko prelaznih rokova dovode u vezu sa crno-belima.

Nikola Boranijašević
foto: Starsport

Boranijašević je ponikao u Borcu iz Čačka, igrao je za Rudar, potom u letonskom Ventspilsu, da bi potpunu afirmaciju stekao u opremi Napretka. Zbog dobrih igara u zimu 2019. godine odlazi iz Srbije za 200 hiljada evra. Prošle sezone u drugoj ligi Švajcarske zabeležio je 39 nastupa na kojima je upisao dva gola i četiri asistencije, a klub je obezbedio učešće u višem rangu. U tekućoj sezoni zabeležio je 12 nastupa u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi Švajcarske, jednom se čak upisao u listu strelaca uz dve asistencije. Trenutna vrednost Boranijaševića na tržištu je 650.000 evra, po proceni renomiranog sajta Transfermarkt.

Što se Nikole Aksentijevića tiče on se pred početak tekuće sezone vratio ponovo u ekipu Radničkog iz Niša gde je standardan član prvih 11. U aktuelnoj sezoni upisao je 20 nastupa u svim takmčenjima, uz jednu asistenciju.

Nikola Aksentijević
foto: Starsport

Aksentijević je povratnik na Čair, pošto je dres Radničkog nosio u sezoni 2017/2018, kada je sa tim klubom izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. U toj sezoni odigrao je 35 utakmica za Radnički i postigao je jedan gol.

Nikola je u karijeri, osim za Radnički, nastupao za Partizan, Teleoptik, OFK Beograd, Radnički iz Kragujevca, Vojvodinu, holandski Vitese, belgijski Muskron, a u Niš stiže iz redova Napretka iz Kruševca. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a za seniorski nacionalni tim odigrao je jedan meč.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track