TRENER ARSENALA: Bićemo u velikom problemu ako nastavimo ovako
Foto: EPA/NEIL HALL

PREMIJER LIGA

TRENER ARSENALA: Bićemo u velikom problemu ako nastavimo ovako

Fudbal -

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da će ekipa biti u velikom problemu ako ne uspe da popravi rezultate u predstojećem gustom prazničnom rasporedu u Premijer ligi.

Arsenal je sinoć na svom terenu izgubio od Mančester sitija sa 1:4 u četvrtfinalu Liga kupa, što je bio šesti poraz londonskog kluba u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima.

"Moramo da preokrenemo situaciju, a ako to ne uradimo, u velikoj smo nevolji i ovo je trenutak koji će odlučiti našu sezonu. Imamo čime da preokrenemo stvari, ali trenutno se mnogo čudnih situacija dešava u svakoj utakmici i to nam mnogo otežava", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

On je rekao da je utakmica protiv Sitija bila razočaravajuća.

"Primili smo gol posle dva minuta, a posle toga, u situaciji u kakvoj smo i protiv takvog protivnika, bilo je teško. Kada smo se vratili u meč, počeli smo bolje da igramo, postigli dobar gol i bili smo bolji od njih 25 minuta. Posle toga smo primili drugi gol, na način na koji smo primili, a protiv tako kvalitetnog protivnika, on vas kazni", naveo je.

Arsenal
foto: EPA-EFE

"Ovaj poraz je teško prihvatiti kada uzmete u obzir kako se odvijala utakmica. Reakcija mojih igrača na tako kvalitetnu ekipu je bila dobra, ali kada primite golove kakve smo mi primili, to utakmicu čini nemogućom", dodao je trener londonske ekipe.

Pre nego što je preuzeo Arsenal, Arteta je bio pomoćnik trenera Pepa Gvardiole u Mančester sitiju. Gvardiola je podržao Artetu.

"To bi bila ogromna, velika greška. Prilično sam siguran da će mu ukazati poverenje. Razumem analize rezultata, ali radio sam sa njim dugo i znam koliko neverovatne kvalitete ima kao čovek, a posebno kao trener, koliko je u svemu tome. Samo je pitanje vremena i rezultati će doći", rekao je Gvardiola za Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da nije u upravi, ali da misli da će Arsenal napraviti veliku grešku ako otpusti Artetu.

"Ukazali su mu poverenje, osvojili dva trofeja posle dugo vremena. U ovoj situaciji sa pandemijom, uz probleme sa povredama, igrali su dobro. Nažalost, utakmica je naš posao i zavisi od rezultata. Ali u fudbalu se sve brzo promeni za nedelju dana", rekao je Gvardiola.

Pep Gvardiola
foto: Profimedia

"Mogu da pričam o mom iskustvu sa njim, imali smo jedan od najuspešnijih engleskih timova, Arteta je bio deo tog uspeha koji ne bi bio moguć bez njega, a ako želite da napravite tako nešto potrebno vam je vreme, koje sam ja imao u prvoj sezoni", dodao je Gvardiola.

Posle 14 kola u Premijer ligi Arsenal je 15. na tabeli sa 14 bodova, četiri više od Fulama koji je prvi u zoni ispadanja.

Dugo je Milan bez Zlatana Ibrahimovića, ali to mu ne smeta da se održava na prvom mestu. Ni večeras (20.45) protiv Lacija sjajnog Šveđanina neće biti u timu, ali Rosoneri idu na pobedu protiv Lacija jer im Inter diše za vratom. Kvota na keca je 2,30, iks je 3,40, a dvojka 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Lacio.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track