JUNAK VIOLE ZA KURIR: Sanjao sam prezime "Vlahović" na dresu Srbije! Verujem da Ronaldo i Portugal padaju u Beogradu!
Foto: Profimedia

INTERVJU

JUNAK VIOLE ZA KURIR: Sanjao sam prezime "Vlahović" na dresu Srbije! Verujem da Ronaldo i Portugal padaju u Beogradu!

Fudbal -

Primer odnosa prema svojoj državi i svetom dresu fudbalske reprezentacije Srbije predstavlja ovaj mladić. Tek mu je 20 godina, a razmišlja izuzetno zrelo. Italija priča o njemu jer je srušio veliki Juventus usred Torina. Dušan Vlahović - zlatna budućnost srpskog fudbala!

Neki novi klinci dolaze u naš fudbal i daju nam nadu da verujemo u bolje sutra. U razgovoru za Kurir Vlahović je pričao o pobedi u Torinu, Riberiju, Ronaldu, Srbiji, odnosu prema državi...

Da vam je neko pre utakmice rekao: "Pobedićete Juventus sa 3:0", je l' bi ste verovali? - Baš sa 3:0, da budem iskren, ne, ali jesam verovao u pobedu. Da ne bude da pričam u prazno... Baš sam jednom drugaru dan pre utakmice poslao poruku u kojoj sam u rekao da verujem da ćemo se iz Torina vratiti s bodovima.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Maestralan pas Riberija za vaš gol u Torinu. Šta vam je rekao legendarni as posle meča?

- Baš maestralan, samo kako on ume. Čestitao mi je, bio je jako srećan što smo pobedili. Ne zaslužuje on da se muči u ovim danima karijere i da gubi, pa mi je i zbog njega drago što se vraćamo na pravi put. Mislim da ću tek za nekoliko godina biti svestan s kakvim šampionom sam igrao.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Ronaldo je u TV prenosu delovao izuzetno nervozno zbog kretanja rezultata, a kako je izgledao na terenu?

- On je takav, uvek želi da pobedi, uvek želi više. Razumem ga! Zato je sigurno i jedan od najvećih.

Može li 27. marta 2021. (Srbija - Portugal u Beogradu) da bude Dušan Vlahović 2, Kristijano Ronaldo 0?

- Daću sve od sebe. Uvek verujem! Bilo bi jako lepo, naravno, da bude tako. Primer ste pravog i iskrenog odnosa jednog mladog fudbalera prema dresu reprezentacije. Osećate taj dres kao čast, najveću moguću u fudbalu, bar koliko mi vidimo sa strane.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

- Dobiti poziv, debitovati, igrati za Srbiju... Možda je fraza, ali kada počinješ da treniraš fudbal, želiš da predstavljaš svoju zemlju. Kada sam bio mali i nosio dresove tadašnjih reprezentativaca, uvek sam sanjao samo jedno - da se moje prezime nađe na državnom dresu. Mislim da uvek kada se dođe na okupljanje, treba dati sto odsto mogućnosti, uvek imam ogromnu želju, motiv... Pa cela nacija to prati. Moramo da budemo svesni koliko ljudima to znači, da jedna naša pobeda može da im popravi čitav mesec, godinu.

Veruje u trenera Golovima ću zahvaliti Prandeliju

Tri kola - tri gola. Trener Prandeli veruje u vas, birane reči je koristio kada je govorio o vama posle utakmice.

- To poverenje koje ima u mene mi je izuzetno važno. Zahvalio bih mu na tome. Vratiću mu to na terenu - ponašanjem, profesionalnošću i odnosom prema klubu. Naravno, i onim šta je najbitnije, dobrim igrama i golovima. Baš dobro sarađujemo.

Kurir sport/Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track